Emigratie blog #4; Terug van weggeweest

Emigratie blog

Nou, ik heb even uitgerekend, maar dit had eigenlijk mijn elfde emigratieblog moeten zijn. Toch is het nog maar mijn vierde.
Eventjes was ik even helemaal uit het bloggen, stom eigenlijk, want ik vind het wel nog steeds super leuk om te schrijven. Maar wij gaan, vanaf nu, eindelijk de draad weer oppakken! Over ons leven hier in het mooie Alanya.

Ik heb besloten dat ik vanaf nu elke maand een emigratieblog ga schrijven over mijn leven hier. Wekelijks is gewoon te kort tijd om echt iets leuks te schrijven over mijn leven hier, en wat ik zoal doe.

Ik geniet nog steeds elke dag hier. Van het mooie zomerweer, wat het nu al is. De stranden lagen, op 29 januari, voor het eerst een beetje vol. En nee, dat is helemaal niet super normaal. Het is gewoon een ontzettend milde winter. Mij hoor je niet klagen hoor (haha).

Toch zijn er ook momenten geweest met slecht weer. En weet je dat de elektriciteit hier in Mahmutlar daar niet zo goed tegen kan? Ik weet eigenlijk niet of dat voor de rest van Turkije ook geldt, misschien kunnen lezers vanuit andere plaatsen daar duidelijkheid over geven? Is wel leuk om te weten.

Maar goed, terug naar de slechte elektra. Die valt in de winter nog al regelmatig uit. Nou hebben wij het geluk dat er een generator in het gebouw zit, en dat we daar dus weinig last van ondervinden. Alleen, op een avond, deed de generator het niet. Doodeng. Overal pikkedonker, mijn telefoon op 7% batterij. Het enige licht wat er nog was, was van het fornuis, waar mijn rijst nog lekker stond te koken.

Uiteindelijk, na 5 minuten wachten, toch maar mijn vriend gebeld. Beetje in paniek. Buiten onweerde, waaide en regende het verschrikkelijk. Dus mijn vriend, in alle haast, mijn kant opgekomen. Acht trappen opgelopen, want de lift deed het ook niet. Maar raad eens? Op de laatste trap schoot het licht aan. Stond hij daar, helemaal natgeregend en uit te hijgen. Ach ja, het was in ieder geval een test wat hij voor mij over zou hebben :-).

Maar hoe gaat het nou met mij? Met mij gaat het super goed. Ik heb gelukkig eigenlijk bijna geen heimwee naar Nederland, terwijl toch alle feestdagen en mijn eigen verjaardag er tussen hebben gezeten. Natuurlijk mis ik mijn familie wel, maar het verbaast mij best hoe goed het eigenlijk gaat. Had een veel heftiger gevoel verwacht.

Verder kan ik mij herinneren dat in mijn laatste blog ik heel nodig op zoek was naar een appartement. Nou, het is gelukt hoor! En wat voor een. Het is super mooi en luxe. En om even het verschil met Nederland aan te halen, omgerekend is de huur ongeveer 220 euro exclusief, per maand. Dus wij hebben gewoon super veel mazzel gehad.

Beneden is er een bioscoop, fitnesscentra, binnenzwembad, sauna en een gamehal. Om even duidelijk te maken hoe luxe het is. Niet dat ik er ooit gebruik van heb gemaakt. Die fitnessruimte, dat was wel de bedoeling om te gebruiken. Jeetje, ik ben serieus in 2 maanden tijd vijf kilo aangekomen! En nou kan ik het best hebben hoor, maar het wordt wel tijd voor beetje gezond leven, inclusief sporten. Dus daar ga ik komende maandag mee beginnen. Dan neem ik jullie ook een beetje mee in dat gezonde leven, want het beginnen is toch altijd het lastigst. Dan worden jullie een soort stok achter de deur.

En dan nog even over mijn verblijfsvergunning/ikamet. Ik heb in december een aanvraag gedaan, maar het is een ‘klein’ beetje druk. Dus.. ik kan pas eind april terecht. Ik mag daarom het land niet verlaten, gelukkig maar.
Ik zit dus nog tot eind april vast hier, maar dat is helemaal niet erg hoor.
Wel ben ik binnenkort van plan om even een lijstje te maken met wat je nou nodig hebt voor een ikamet. Deze blog komt dan echt heel snel online! Het is namelijk nog best even wat werk, wat je daarvoor moet regelen.

Nou, dit was het denk ik wel voor deze week. Ik had nog veel meer kunnen vertellen, maar ik wil jullie ook niet te veel vervelen met ellenlange teksten.

Het allerbelangrijkste is: ik geniet en ik ben nog steeds enorm verliefd.

Willen jullie nou op de hoogte blijven van ons leven hier in Alanya? Hou dan onze blog in de gaten, want er staan een paar hele leuke dingen op de planning.

Check uiteraard ook onze social media:
Facebook
Instagram

En ja, volgende maand schrijf ik echt weer een blog, en een stuk korter. Dat beloof ik :)!

Tot volgende maand!

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *