Emigratie Blog #1; Bijna klaar om te gaan

Nou, dit is dus mijn eerste ‘emigratie’ blog. Best spannend, want dat betekent dat het steeds dichter bijkomt. Zaterdag vertrek ik naar Turkije, in de plaats Alanya/Mahmutlar. Dit wordt dus een soort ‘grenzeloos verliefd’, alleen dan via de blog. Grenzeloos verliefd, tja, het zegt het al, ik verhuis voor de liefde. Ik heb veel ervaringen gezocht op internet. De verschillende redenen dat iemand emigreert. En weet je? De meest succesvolste emigraties zijn degene die dat doen voor de liefde. Nu maar hopen dat ik een positieve bijdrage kan leveren aan deze statistiek. Ik ben zelf niet zo heel naïef, dus ik hou er ook een klein beetje rekening mee dat het niet lukt.

In de stad waar ik ga wonen ben ik al heel vaak geweest, maar vakantie en er voorgoed wonen is natuurlijk heel anders.
In plaats van elke avond uiteten, zit ik straks thuis op de bank. Het normale leven.

Ik heb veel gelezen over de problemen die mensen krijgen met emigratie, en dat zijn er een hele hoop. Denk aan de cultuurshock, heimwee en aanpassingsproblemen.
Dit in mijn achterhoofd maakt mij best nerveus, want hoe ga ik hier op reageren? Hoe ga ik het beste integreren en mij de gebruiken van het land ‘eigen’ maken.

 
Ik hoop dat er mensen zijn die deze blog lezen, en hetzelfde proces al hebben meegemaakt of meemaken. Hebben jullie tips om het gemakkelijker te maken? Hoe hebben jullie het aangepakt en wat heeft daarbij geholpen?

Stiekem loop ik al tegen kleine problemen aan, en ik ben nog niet eens vertrokken. Ik heb denk ik mijn koffer al vier keer gevuld en weer leeggehaald. Wat neem ik mee? Ik weet dat het hier in de winter behoorlijk koud kan zijn, maar is het handig om veel winterkleding mee te nemen? En hoeveel? Aan de andere kant, ik weet dat er ook mensen zijn die emigreren naar de andere kant van de wereld, die kunnen niet zo een, twee, drie terug naar Nederland. Ik zit op 3,5 uur vliegen, dus als ik wat vergeet kan ik het altijd later nog ophalen. Maar ja, het liefste doe ik het gewoon in een keer goed. Ik denk, met wat mij nog te wachten staat, dat dit vooral een luxeprobleem is

Verder ben ik iedereen al behoorlijk jaloers aan het maken. Toevallig las ik vandaag op internet dat er zondag kans is op natte sneeuw, des te leuker is het om ze om de oren te slaan met het weer in Alanya. En des te leuker is het dat ik dat ook hier nog eventjes kan doen:

Nou, eigenlijk deel ik nog niet veel ervaringen in deze eerste blog, dat is ook nog niet zo gek. Ik ben nog in Nederland, ik heb nog niks meegemaakt, maar dit gaat uiteraard heel snel veranderen.

Ik neem jullie mee in mijn reis en mijn ervaringen. Om van mij af te schrijven, en in de hoop dat ik andere hiermee inspireer, die twijfelen over emigratie, of kan helpen met de moeilijke momenten die komen gaan.
Natuurlijk hoop ik lezers ook gewoon te interesseren in mijn leven hier.
Heb je vragen, suggesties of opmerkingen, dan hoor ik het graag!

Er verschijnt uiteraard niet elke dag een blog met mijn emigratieverhalen, maar wil jij toch vaker op de hoogte gehouden worden, volg dan onze Instagram en Facebook pagina, en vergeet deze uiteraard niet te liken, volgen en te delen. Kijk ook gerust rond op de rest van de site, die bestaat uit reistips, lekkere (Turkse)recepten, en het leven hier in het heerlijke Turkije.

Instagram: @alanyalicious
Facebook: @alanyalicious

Hopelijk tot snel!

You may also like

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *