Emigratie Blog #2; Turkije, ik kom er aan

We gaan naar Turkije

Vandaag is het woensdag, en dat betekent dat het tijd is voor mijn tweede emigratie blog! De eerste blog dat ik ook daadwerkelijk in Turkije ben en oh, wat heerlijk om weer terug te zijn zeg. Op de eerste plaats dat ik eindelijk mijn lieve vriendje weer zie. En op de tweede plaats hou ik echt van dit land. Van de geur als ik uit het vliegtuig kom, tot de taal wanneer ik voor de eerste keer iemand op Turkse bodem tegenkom.

Vliegtuig Corendon

 
Overigens kwam ik de Turkse taal al veel sneller tegen dan in Turkije zelf, aangezien ik met Corendon vloog. De ene helft van de cabine bemanning spreekt Nederlands, de andere helft Turks. Twijfel jij met wie je gaat vliegen? Ik raad, met 100% volle overtuiging, Corendon aan! Ik heb veel heen en weer gevlogen de laatste jaren naar Turkije, en voor mij is Corendon absoluut de beste vliegtuigmaatschappij.

 
Cake Citirim

In mijn vorige blog zei ik dat het hier wonen heel anders wordt dan als ik op vakantie ben. Nou, daar merk ik nog vrij weinig van hoor haha. Mijn vriend is nog heerlijk vrij van zijn werk, en dus zijn we tussen de middag vaak lekker wezen lunchen. En nee, ook niet echt gezond. Als ik zo doorga ben ik binnen een paar weken tijd verdubbeld qua gewicht. Niet dat ik dat niet kan hebben, maar dat is nou ook weer niet de bedoeling.

Verder wil ik nog even een persoonlijke stukje wijden aan mijn lieve mama, die vast en zeker deze blog ook leest. Even voor de verbeelding.. Mijn mama zegt altijd ‘jij bent lui geboren, en zal lui ook weer heen gaan’. Tja, op zich is daar niet heel veel aan gelogen. Jullie moeten weten, ik woonde hiervoor nog lekker bij mijn mama in huis, dus het is niet alleen de emigratie wat een avontuur is. Ook het op mijzelf wonen is volledig nieuw, en dan ook nog eens meteen samenwonend!

Ik moet zeggen, nu de eerste dagen voorbij zijn, merk ik toch wel dat het met mijn 23 jaar goed is dat ik mijn vleugels uit sla, wat betreft het op mijzelf wonen dan. Maar lieve mama, ik heb al twee wassen gedraaid, de keuken is schoon en opgeruimd. Slaapkamers zijn netjes.. Tja, eigenlijk kun je best trots op mij zijn, haha!

Ik moet alleen wel iets bekennen, en iets wat waarschijnlijk menig vrouw best bekend voor komt.. Ik heb veel en veel te veel kleding meegenomen. Zoveel, dat ik niet eens ruimte heb om dit op te hangen. Dus ik heb de koffer met mijn winterkleding min of meer uitgepakt. Helaas zit de koffer met mijn zomerkleding nog dicht, en dat zal die hoogstwaarschijnlijk ook wel blijven tot wij een nieuw appartement gevonden hebben. Hier baal ik overigens verschrikkelijk van hoor.

Gelukkig heb ik mijn zomerkleding nog niet nodig. Het is erg wisselvallig weer geweest. De ene dag is het heerlijk, 20 graden met zon. De andere dag is er regen, veel regen, heel veel regen. Waar mijn vriend overigens heel blij mee is, die staat dan te juichen op ons balkon. Zie je het voor je?

Kerstboom bij ons thuis

 
En dan het meeste waar ik naar uitkijk om deze blog te schrijven, is dat ik jullie ook meteen mijn mooie, nieuwe kerstboom kan laten zien, die ik gisteren gekocht en in elkaar gezet heb. Dit is ook meteen mijn allereerste ‘eigen’ kerstboom, dus ben er best heel erg trots op. Kerst in Metro Alanya

Mochten jullie je afvragen of kerst wel leeft in Turkije.. Kijk deze foto hier van de Metro, een soort Makro, in Alanya. Er is een hele afdeling met alleen maar spullen voor de kerst, en ja, hier lopen ook Turken zelf om inkopen te doen.

 
 
 
Op het moment van plaatsen van deze blog zit ik bij de kapper. Ik vind het echt dood en doodeng. En mijn haar is niet eens zo heel belangrijk hoor, maar ik vind het toch wel spannend wat ze er van maken. Benieuwd naar het resultaat? Dit is uiteraard te volgen in mijn volgende blog.

Volgende week in Turkije

Ook ga ik komende week aan de slag voor mijn verblijfsvergunning, ik heb gelukkig nog wel even de tijd om dit te regelen, maar ik doe het liever op tijd. Dus heb jij nog tips omtrent het aanvragen van de Ikamet? Ik zou het heel fijn vinden om die te horen. Of Ben jij benieuwd hoe de procedures werken? Hou dan de website in de gaten! Ik hoop hier snel uitsluitsel over te kunnen geven!

Kun je niet wachten? Volg ons dan ook op Facebook of Instagram:

Facebook: @Alanyalicious
Instagram: @Alanyalicious

Tot de volgende keer!

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *