Emigratie Blog #3; Mijn leven in Turkije

Emigratie Blog 03; My life in Turkey

Nou, mijn derde emigratie blog alweer. Ik heb het gevoel alsof ik hier al maanden zit, maar eigenlijk is het pas tien dagen. Dat is nog niet langer als een normale vakantie, dus op de vraag of het bevalt? Tja, natuurlijk bevalt het. Vraag het over tien maanden nog eens, kijken of het antwoord dan nog steeds hetzelfde is. Ik moet wel zeggen dat het nu wel tot mij doordringt dat ik niet over een paar dagen of weken naar huis ga. Een vreemd gevoel, niet echt heimwee gevoel hoor, maar wat het wel is dat weet ik nog niet.

Wat heb ik in deze week gedaan? Eigenlijk schaam ik mij een beetje, maar niet zo veel. Beetje huishouden, beetje netflixen en vooral veel eten 😉 En niet te vergeten.. lekker van de zon genieten. Op dit moment van schrijven is het zo’n 20 graden, en echt super super warm. Begin december en heerlijk op het strand. Dat is bijna niet voor te stellen als je gewend bent aan winterweer in deze periode.

Ook heb ik mij ingeschreven bij wat websites waar je voor geld teksten kan schrijven voor bedrijven. Daarmee heb ik afgelopen week toch al zo’n tien euro verdiend (jeeehj haha). Ach, alle beetjes helpen. Jullie nog een tip voor meer van dit soort sites?

In mijn vorige blog had ik geschreven dat ik deze week druk bezig zou zijn met het aanvragen van een ikamet (verblijfsvergunning). Helaas wil dit nog niet echt vlotten, aangezien wij daarvoor eerst een appartement met huurcontract nodig hebben. En dit laatste is het probleem. Ten eerste zijn de appartementen op dit moment super duur. En de mensen verkopen tegenwoordig liever hun appartement, dan ze langdurig te verhuren. Dus als je dit leest, en je hebt een tip qua appartement of makelaarskantoor? Dan hoor ik dat heel graag, want ik begin nu toch wel een beetje wanhopig te worden.

De komende week gaat dus weer in het teken staan van het vinden van een appartement. En hopelijk kan ik daarna snel mijn ikamet aanvragen. Zodra dit gedaan is, zal daarna ook meteen mijn blog online komen met alle instructies over deze aanvraag. Mochten jullie trouwens nog tips hebben over de aanvraag? Ook hier stel ik mij graag beschikbaar voor. Hoe sneller het geregeld is, hoe beter!

En hoe sneller mijn vriend weer aan het werk kan (sorry). Wij zitten namelijk nu al tien dagen op elkaars lip, heel gezellig, maar ik merk toch wel dat ik het niet heel erg vindt als hij weer aan het werk zou gaan, haha. Verder gaat het gelukkig heel goed tussen ons, dus geen zorgen. 

Zoals je merkt is mijn leven hier nog niet heel productief, maar dat komt hopelijk vanzelf wel als we echt het normale leven ingaan. Eigen appartement, vriend weer lekker aan het werk. En ik? Ik lekker in het zonnetje op het balkon. Ach, je bent lui of je bent het niet 🙂

Ik hoop jullie volgende week een interessantere blog te kunnen voorschotelen, want dat betekent dat er wat gebeurt, hier in dit relaxte leven. Een ding is zeker, volgende week is mijn laatste blog als 23-jarige! Laat ik daar dan nog maar even van genieten…

Social Media

Vergeet ook vooral niet onze Facebook en Instagram te volgen. En hou onze site in de gaten, er staan namelijk nog wat leuke blogs op de planning de komende weken!!

Facebook: @Alanyalicious
Instagram: @Alanyalicious

En tot volgende week dan maar weer!

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *