Personal blog #5; van kilo’s groenten tot kilo’s verliezen

Besloten om de emigratieblog vanaf nu toch maar de personal blog te noemen. Ik vond emigratieblog zo raar klinken, aangezien het helemaal niet meer voelt als emigratie. Dus vanaf nu dus de naam personalblog, en dit is dus nummer 5 alweer. Dat betekent dat ik hier nu alweer 4 maanden zit. Jeetje, de tijd gaat echt ongelofelijk snel voorbij. Ben je benieuwd waarom de de titel personal blog #5; van kilo’s groenten tot kilo’s verliezen is? Lees dan snel verder!

Eerst even over mijzelf. Het gaat goed met mij, heel goed. Ik begin steeds meer mijn plekje te vinden en mij steeds meer thuis te voelen. Ook de Turkse taal krijg ik steeds beter onder de knie door deze tips. Veel oefenen helpt echt! Het gewoon doen, hoe eng het ook is.

Helaas ben ik de laatste tijd wel wat meer alleen thuis, wat best even wennen is. Het vakantieseizoen begint, en dat is flink te merken ook. Het is al super druk met toeristen hier in de omgeving van Alanya, dat beloofd wat voor het hoogseizoen! Overigens is het verschil met vorig jaar qua drukte echt heel groot.

Van kilo’s eten in de koelkast tot het maken van een eetschema

Doordat ik vaak alleen ben, vooral ‘s avonds, vind ik het qua avondeten toch lastig. Ik maak nu elke zondagavond een schema voor wat ik ga eten de week er op. Waarom? Ik koop vaak mijn groente en fruit op de markt, en diegene die dat ook in Turkije doen, weten dat ze vaak rekenen per kilo. Zeker in het begin, met mijn Turks, durfde ik er niets van te zeggen. Dan kocht ik aubergine, courgette, wortels, aardappels en veel fruit, maar dat koop je dan vaak meteen in een kilo. Wat dus resulteerde in een koelkast met 5/6 aubergines, 5/6 courgette en veel wortels. Je kunt je voorstellen als je dat in je eentje moet eten, dat je dat niet opkrijgt voordat het bederft, erg zonde dus. Tenzij je elke dag dezelfde groentes eet, maar dat vind ik ook niet lekker.

Tegenwoordig durf ik wel te zeggen dat ik echt maar twee aubergine wil, waardoor ik door een eetschema op te stellen, precies weet hoeveel ik van welk product nodig heb. Voor mij werkt dat super goed! En het is ook nog eens een super goede bespaartip.

Het fenomeen markt is hier in Turkije trouwens geweldig hoor. In Nederland, waar ik vandaan kom, leeft de markt niet echt, maar nu ik hier woon begrijp ik dat echt niet. Ik vind het heerlijk om er rond te struinen.

Huisvrouw zijn is best pittig

Ik krijg ook vaak de vraag van mensen wat ik nou allemaal doe op een dag. Nou, heel eerlijk, het is wel een klein beetje een lui leven hoor. Mensen die mij kennen zullen niet verbaasd zijn dat ik dat helemaal niet erg vind.
Heb voor mezelf nu wel een schoonmaakschema gemaakt, zodat ik toch gewoon alles in het huishouden doe, want dat is af en toe nog best lastig. Ik merkte dat ik moeite had met regelmaat vinden, en door zo’n lijstje werkt dat goed voor mij.


Verder zijn we hard bezig met deze blog, wat super goed gaat en staat er nog een heel leuk project op de planning waar we hard voor aan het werk zijn.

Nee, ik werk mezelf niet 24/7 in de rondte, maar het is niet zo dat ik niets doe. Wat dat betreft is huisvrouw zijn nog best hard werken, terwijl er toch vaak een beetje neerbuigend over wordt gedaan.
Oh, en ik ben sinds kort aan het sporten! Ja, serieus. Drie keer in de week sta ik op de loopband, en als mijn conditie iets verbeterd wil ik ook graag een keer in de week ‘s ochtendsvroeg hardlopen. Maar het begin is er :-).
Daarom dus de reden waarom de naam van de blog ‘Personal blog; van kilo’s groenten tot kilo’s verliezen’ is.

Zomertijd

Verder begint het al lekker warm te worden in Turkije. De temperaturen gaan alweer richting 23/24 graden met veel zon. Aan de ene kant heerlijk, aan de andere kant denk ik dat ik toch af en toe een regenbuitje wel ga missen. Ach, je kunt niet alles hebben.

Nou, de conclusie is dat het super goed met mij gaat. Ik de taal beter onder de knie krijg, ik steeds meer wen aan het leven hier, en dat het tussen mij en mijn vriend super goed gaat. Ondanks de cultuurverschillen die af en toe even boven komen drijven.

Ik ben trouwens benieuwd of er mensen zijn die de blog lezen, die ook naar Turkije zijn geëmigreerd. Dan wel voor de liefde, dan wel voor een andere reden. Wat doen jullie de hele dag? Werken jullie, of zijn jullie net als ik, vooral aan het ‘thuiswerken’? Lijkt mij leuk om te weten.

Volg ons op social media

Als afsluiter nog even een doorverwijzing naar onze sociale media kanalen, zodat je ons 24/7 kan blijven volgen over het leven hier in Turkije en voornamelijk Alanya. En volg ons ook op deze pagina`s zodat je niets hoeft te missen!

Facebook
Instagram

Tot de volgende maand!

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *