WIFE #2; De zoektocht naar champignons

Er heerst hier in Alanya een soort ‘champignons ziekte’, zo noem ik het maar. Zodra het herfst is en de eerste regen zich heeft aangediend, rijdt iedereen het liefst meteen naar de bergen op zoek naar champignons. Uiteraard in vol ornaat, dus met kaplaarzen en emmers! Zien jullie het al voor je?

En ja, zo ook mijn man! Al wekenlang hoor ik niks anders dan: champignons, champignon dit, champignon dat. Jullie snappen vast wel dat ik hier helemaal gek van word. Steeds met z’n zussen overleggen of vandaag dé dag zou zijn. Het werd dus de hoogste tijd dat hij maar eens een kijkje ging nemen.

Eindelijk vandaag was dé dag en is hij samen met een van z’n zus de bergen in gereden op zoek naar champignons.. Met succes!! Hij was zo blij dat ik zelfs deze foto heb ontvangen 🙂

Deze champignons komen alleen tevoorschijn na een flinke partij regen en een aantal mooie dagen zon. Daardoor zijn ze erg prijzig, wanneer je deze op een lokale markt wilt kopen, soms zelfs 25 lira voor een kilo. Het is dus niet zo gek dat men op zoek gaat. Want ja, gratis is natuurlijk altijd voordeliger.

Eigenlijk is het iets magisch. Zo voelt het voor mijn man in ieder geval wel! Aangezien je deze champignons niet het hele jaar door kunt vinden of kopen en dat je er zelf wat voor moet doen. Als je, net als de meesten, er liever niks voor betaalt.

Naast het feit dat je een leuke dag doorbrengt in de bergen met vrienden of familie, geniet je ook van de prachtige omgeving. En uiteraard de kers op de taart, of in dit geval, de champignon 😉 je bent meteen erg sportief bezig! Dus rij snel nog even de bergen in, voordat mijn man ze allemaal heeft geplukt.

Recepten

Voor recepten met deze champignons kun je hier verder lezen!

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *