Alanya Guide,  Bezienswaardigheden

De mooiste stranden van Alanya

Langs de Turkse zuidkust liggen vele mooie stranden. Ieder jaar genieten onder andere toeristen van de populaire badplaats Alanya. Alanya heeft dus ook behoorlijk wat mooie stranden. Daarom in deze blog de mooiste stranden van Alanya.

Cleopatra

Als het hebt over Alanya, dan hoort daar automatisch het Cleopatrastrand bij. Over de naam doen vele verhalen de ronde. Zo zou Cleopatra dit strand cadeau hebben gekrgen van een geliefde of ze zou hier zelf gebaad hebben. Cleopatra is het populairste strand van Alanya. Het strand heeft een mix van fijne kiezels en zand. Ook kan er in de zee veilig gezwommen worden. Let wel op, want de zeebodem loopt vrij steil af.

Het Cleopatrastrand wordt ook wel het ‘damlatas-strand’ genoemd, dit komt door het nabij gelegen ‘Damlatas-druipsteengrot’. Mocht je naar het Cleopatrastrand gaan, dan is het misschien ook leuk om deze grot te bezoeken.

Ulas-strand

Dit is voor toeristen een iets minder bekend strand. Dat komt omdat het voornamelijk bezocht wordt door de plaatselijke bevolking. Het strand ligt op zo’n 5 kilometer van het strand van Alanya. Het is er rustig, maar gelukkig heeft het wel wat voorzieningen, zoals een toilet. Ook kan er heerlijk gebarbecued worden.

Hou jij er van om je ook af en toe onder te dompelen in de plaatselijk bevolking, dan is het Ulas-strand zeker leuk om een keer te bezoeken!

Oost-strand

Het Oost-strand, zoals de naam het al zegt, ligt ten oosten van de bekende burcht van Alanya. Dit strand is geliefd bij gezinnen met jonge kinderen. In vergelijking met het Cleopatrastrand, loopt hier wel de zeebodem geleidelijk af. Op dit strand kan van ligbedden en parasol gebruik gemaakt worden.

Het strand wordt ook wel het Keykubat-strand genoemd, naar Sultan Allaadin Keykubat.

Wat is jouw favoriete strand in Alanya?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *