Het leven van,  Uncategorized

3x souvenirs uit Turkije, die je mee moet nemen naar Nederland

Volgens mij is dit in elk land wel gebruikelijk; de souvenirs die je mee kan nemen als aandenken. Zo ook in Turkije. De markten staan er vol mee, maar je hebt uiteraard ook verschillende souvenirwinkeltjes. Je hebt zoveel verschillende souvenirs, dat wij ons voor kunnen stellen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom geven wij in deze blog de 3 souvenirs uit Turkije, die je zeker mee moet nemen naar Nederland.

De Blue Evil Eye (Nazar Bocugu)

souvenirs uit Turkije

Elk volk heeft een bijgeloof. Ook heeft de mens vele vormen van talismannen ontworpen om onheil af te weren. In Turkije is dat de Blue Evil Eye, wat je daarom dus overal in Turkije ziet. Het betekent letterlijk ‘boze oog kraal’. Het is gemaakt van een blauwe steen, waar in het midden een figuur van een oog zit. Het is een leuk souvenir om mee te nemen uit Turkije; het heeft een mooie betekenis, het ziet er mooi uit en je kan het zo duur maken als je zelf wilt.

Turkish Delight (Lokum)

souvenirs uit Turkije; lokum

Lokum (ook wel Turkish Delight genoemd) is Turks Fruit en is op elke Bazaar en in elke supermarkt te koop. De doosjes hebben vaak een mooie, kleurrijke print. Turks fruit is lekker, zacht, zoet en heeft een aantrekkelijke kleur. Leuk om dus mee te nemen naar Nederland, zodat jij jouw vrienden in Nederland kennis kan laten maken met een Turkse specialiteit!

Waterpijp (Nargileh)

waterpijp

De waterpijp zie je veel in het Turks straatbeeld. Het is een soort Turkse lekkernij. Bij een reis naar Turkije mag een bezoek aan een typisch theehuis dan ook niet ontbreken. Door het roken van een waterpijp proef je pas echt de Turkse cultuur. Hoe leuk is het dan om het mee te nemen naar Nederland. Zo kun je er op elk moment voor kiezen om je weer even in het Turkse leven te wanen. Je kan de waterpijp uiteraard kopen op een toeristische Bazaar. Toch loont het ook zeker om een kijkje te nemen in een ambachtelijke zaak.

Welke souvenirs uit Turkije neem jij mee terug naar Nederland?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *