Lifestyle

5 goede boeken om te lezen op vakantie

Vind jij lezen ook hartstikke leuk, maar heb je er simpelweg geen tijd voor? Nou, dat is een probleem waar heel veel mensen last van hebben.
De vakantie is dan ook het perfecte moment om eindelijk weer een boek open te slaan. Het strand, het zonnetje, een lekker drankje en een goed boek. Klinkt dat niet heerlijk? Weet jij nou niet welke boeken je echt mee moet nemen op vakantie? Dan hebben wij deze blog speciaal voor jou gemaakt. Hieronder vindt jij namelijk 5 goede boeken om te lezen op vakantie.

De blog bestaat uit drie thillers, een roman en een sportboek. Dus er is in deze blog altijd wel een boek die jou aanspreekt!

Suzanne Vermeer – Super de luxe

Dit is het allernieuwste boek van Suzanne Vermeer. Een thriller die makkelijk wegleest en dus uitermate geschikt voor jouw vakantie.

De Nederlandse vlogster Emma van Zomeren is aan de Franse Rivièra op vakantie als ze bevriend raakt met de Italiaanse tweeling Alessandro en Sofia Onesti. De twee telgen uit een steenrijke familie nodigen haar uit om naar Monaco te gaan, waar de Onesti’s een penthouse hebben, en Emma neemt het aanbod met beide handen aan.

De dagen daarna brengt Emma door in ongekende luxe – diners in fantastische restaurants, party’s op de duurste jachten en elke avond naar het casino. Maar wanneer ze op een ochtend wakker wordt, blijkt het penthouse te zijn leeggehaald en is van Alessandro en Sofia geen spoor te bekennen. Wanneer Emma op onderzoek uitgaat en enkele schokkende ontdekkingen doet over de tweeling, wordt de zaak alleen nog maar vreemder. Haar eigen leven komt hierbij op het spel te staan…

Super de luxe verschijnt op 24 april 2018 en is nu al te reserveren.

Robert Bryndza – Het meisje in het ijs

Misschien wel een van de beste thrillers van deze tijd, als je de recensies mag geloven. Ben jij gek op thrillers, dan mag jij dit boek dus absoluut niet missen!

Haar ogen zijn wijd open. De lippen iets uiteen, alsof ze nog iets wil zeggen. Haar lichaam bevroren in het ijs. En ze is niet de enige…

Als het lichaam van een jonge vrouw wordt gevonden in een park in Zuid-Londen, wordt inspecteur Erika Foster ingeschakeld om het moordonderzoek te leiden. Het slachtoffer, de mooie, jonge en rijke Andrea Douglas-Brown, leek het perfecte leven te leiden. Haar vader is een belangrijk en invloedrijk man, haar verloofde een gerespecteerd zakenman. Toch lijken er duistere geheimen te zijn. Werden die het meisje fataal?

Als Erika dichter bij de waarheid komt, verschuift de aandacht van de moordenaar naar Erika zelf, wier laatste zaak verkeerd afliep. Zo verkeerd zelfs dat haar eigen man om het leven kwam. Terwijl haar politiecarrière aan een zijden draadje hangt, moet Erika haar eigen angsten overwinnen om een wrede moordenaar te slim af te zijn – voordat het te laat is.

Het meisje in het ijs is uitgebracht in januari van dit jaar en is te bestellen voor €15,- als paperback of €11,99 als Ebook.

Paolo Cognetti – De acht bergen

De acht bergen is geen heel nieuw boek. Het is al van augustus 2017, maar hij mag als roman toch echt niet ontbreken in dit lijstje. In september 2017 was dit boek volgens De Wereld Draait Door Panel het boek van de maand. Dus hou jij van romans, dan moet dit boek zeker mee naar jouw volgende vakantie!

Pietro is een stadsjongen uit Milaan. Zijn vader is scheikundige, en gefrustreerd door zijn werk in een fabriek. Zijn ouders delen een liefde voor de bergen, dat is waar ze elkaar ontmoetten, waar ze verliefd werden en waar ze trouwden in een kerkje aan de voet van de berg. Door deze gedeelde passie kan hun relatie voortbestaan, zelfs wanneer tragische gebeurtenissen plaatsvinden. Het stadsleven vervult hun vaak met gevoelens van spijt dat ze niet voor een ander leven hebben gekozen. Dan ontdekken ze een dorpje in het Noord-Italiaanse Valle d’Aosta waar het gezin vanaf dat moment iedere zomer zal doorbrengen. De elfjarige Pietro raakt er bevriend met de even oude Bruno, die voor de koeien zorgt. Hun zomers vullen zich met eindeloze wandelingen door de bergen en zoektochten door verlaten huizen en oude molens en er bloeit een ogenschijnlijk onverwoestbare vriendschap op.

De acht bergen is te bestellen als Ebook (€12,99) en Hardcover (€19,99)

Frans van den Nieuwenhof – Willem van Hanegem

Ben jij een sportliefhebber, met vooral interesse in voetbal? Dan mag dit nieuwe sportboek zeker niet ontbreken tijdens jouw vakantie. Wie wil nou niet het boek lezen van misschien wel een van de grootste voetballers allertijden?

Hij was nooit een allemansvriend, maar is nog altijd razend populair. Dit boek vertelt Willems verhaal van een halve eeuw topvoetbal. Uit zijn mond, vanuit zijn visie. Feilloos ontmantelt hij aannames en halve waarheden. Steeds opnieuw legt hij de vinger op de zere plek. Even kritisch als betrokken. En uit liefde voor het spel, dat hem zoveel heeft gegeven. Willem van Hanegem was niet alleen uniek als voetballer, ook nu zijn visie even bijzonder als verrassend.

Willem van Hanegem is uitgebracht in maart van dit jaar en te bestellen als Ebook (€9,99) en als
Paperback (€19,99)

M. J. Arlidge – Helen Grace serie

Wil jij toch veel boeken meenemen, maar niet te veel bezig zijn met welke? Dan zijn de boeken uit de Helen Grace serie een hele goede keuze. De boeken draaien om hoofdpersoon en inspecteur Helen Grace. Ze is een kei in het opsporen van seriemoordenaars. Ze geeft leiding aan een groep rechercheurs, maar als het er op aankomt, gaat ze vaak alleen op een zaak af, buiten alle regels om.

De serie bestaat uit 7 delen, waarvan deel 7 – Klein klein kleutertje nu te reserveren is als paperback voor €19,99.

Het is zeker aan te raden om de hele serie te bestellen. Het zijn hele spannende boeken die je maar moeilijk weg kan leggen. Als je deel 1 hebt gelezen dan moet je de rest ook meteen lezen!

Tips?

Heb jij nog tips of toevoegingen aan dit lijstje? Wat is jouw favoriete boek, die anderen zeker mee moeten nemen op vakantie? Laat het ons weten in een reactie.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.