Expat life,  Het leven van

5 tips om meer water te drinken

Aangezien wij in Turkije wonen en het dus de meeste tijd van het jaar behoorlijk warm is, is het voor ons belangrijk om veel water te drinken.
Maar ook als je niet in een warm land woont, is het nou eenmaal belangrijk om genoeg te drinken. Zo krijg je er een mooiere huid door, voert het afvalstoffen af en heeft het nog veel meer voordelen!
Alanyalicious geeft je daarom in deze blog 5 tips om meer water te drinken.

Zoals hierboven al staat aangegeven is het enorm belangrijk om genoeg water drinken. Daarom beginnen we eerst met een kleine uitleg waarom water drinken nou zo belangrijk is. Want hoeveel water per dag is nou genoeg om gezond te blijven? Het advies is om ongeveer 1,5 tot 2 liter water per dag te drinken. Je lichaam bestaat ongeveer voor zo’n 70% uit vocht. Dagelijks verlies je zo’n 2 liter vocht door onder andere zweten, ademhalen, urine en ontlasting. Om het vochtbalans op pijl te houden is het dus belangrijk om die 2 liter vocht weer aan te vullen. Het liefst met water, aangezien frisdranken en vruchtensappen heel veel suikers bevatten.
Verder is water heel erg goed voor allerlei lichaamsprocessen, zoals de ademhaling, warmteregulatie, bloeddruk en stoelgang. Ook helpt water tegen hoofdpijn, krijg je een mooiere huid, helpt het bij het afvallen en krijg je veel meer energie. Dit zijn denk ik wel genoeg redenen om snel jouw flesje of glas maar eens bij te vullen met water!

Drink jij te weinig, en wil je dat graag veranderen? Lees dan snel hieronder de 5 tips om meer water te drinken.

1.    Zorg dat je altijd een flesje water bij de hand hebt

Dit kan enorm goed helpen, doordat je gewoon altijd water bij je hebt. Hierdoor vergeet je niet te drinken en het zorgt er voor dat je de hele dag door drinkt!

2.    Maak er een gewoonte van

Een gewoonte er van maken doe je door op een vast tijdstip water te drinken. Spreek met jezelf af op welke momenten jij een groot glas water drinkt. Na een tijdje is het zo’n gewenning, dat jij makkelijk die 2 liter haalt!

3.    Voeg een smaakje toe aan het water

Smaakje aan het water toevoegen

Water kan na verloop van tijd vervelen, hierdoor wordt het lastiger om elke dag 2 liter water te drinken. Om het makkelijker vol te houden kun je een smaakje aan het water toevoegen. Dit kun je heel gemakkelijk doen door middel van fruit of groente aan je water toe te voegen. Voordeel hiervan is dat je eindeloos kan variëren.

Wist je dat je ook hele handige waterflessen hebt met een groente/fruit filter? Bestel die hier en water zal qua smaak nooit meer vervelen!

4.    Gebruik een app

Je hebt hele handige apps waar je precies bij kunt houden hoeveel water je per dag drinkt. Ik gebruik zelf de Mijn Water Balans app. Voor IOS kun je die hier gratis downloaden. Voor Android kun je het hier gratis downloaden.
Deze app houdt precies bij hoeveel je drinkt, en geeft ook seintjes wanneer je wat moet drinken. Super handig dus!

Heb je geen smartphone of heb je niets met de moderne technologie.. dan kun je het natuurlijk ook gewoon in een notitieboekje bijhouden. Het enige nadeel is dat een papiertje helaas geen seintje geeft.

5.    Eet veel groenten en fruit die water bevatten

Water is niet de enige manier om vocht binnen te krijgen. Er zijn ook groenten en fruit die voor een groot deel uit water bestaan. Zo is het namelijk hartstikke goed om watermeloen en komkommer te eten. Ook ijsbergsla, een courgette en een sinaasappel bevat veel water. Ook hierin kun je dus eindeloos variëren.

Tips?

Drinken jullie genoeg water? En hoe zorgen jullie ervoor dat je genoeg water drinkt? Hebben jullie bijvoorbeeld nog tips voor een goede app?

Laat hieronder in een reactie weten wat jouw ultieme tip is!

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *