Alanya Guide,  Bezienswaardigheden

5x bezienswaardigheden in Alanya, die je niet mag missen

De Turkse badplaats Alanya heeft ons meer te bieden dan alleen maar zon, zee en strand. Het is zeer veelzijdig, heeft een levendige, historische cultuur en authentieke winkeltjes. Met de helderblauwe Mediterrane zee aan de ene kant en het Taurusgebergte aan de andere kant is Alanya van alle markten thuis. De volgende bezienswaardigheden in Alanya mogen zeker niet gemist worden tijdens een verblijf in deze geweldige stad.

Het kasteel van Alanya
Het kasteel bevindt zich op een prachtige locatie, zo’n 250 meter hoog op het rotsachtige schiereiland. Vanaf deze hoogte is het uitzicht fantastisch en is de hele stad van boven af vrijwel goed te zien.

In de 13e eeuw werd het kasteel, in zijn huidige vorm, gebouwd in opdracht van Sultan Alaaddin Keykubat. Het kasteel heeft een muur van maar liefst 6 kilometer lang en rondom zijn er 140 torens, die ervoor zorgden dat er geen indringers naar binnen konden komen. Binnen de muren bevinden zich verschillende gebouwen, waaronder een Byzantijnse kerk.

De Rode Toren
De Rode Toren is volgens velen het symbool van Alanya. Het heeft zijn naam te danken aan de rode bakstenen, die op de vijfde verdieping te vinden zijn.

Ook de toren is in de 13e eeuw gebouwd en diende toentertijd om de haven en scheepswerf in de gaten te houden. De toren is achthoekig, 33 meter hoog en een diameter van 29 meter.

De Damlataş grot
Voor astmapatiënten een must! Door de constante temperatuur van zo’n 22 graden Celsius en de zeer hoge luchtvochtigheid schijnt de grot een heilzame werking te hebben.

De grot is zo’n 30 meter lang en 15 meter hoog en binnen in bevinden zich indrukwekkende stalagmieten en stalactieten.

De Dimçayı rivier
In het binnenland, in het imposante Taurusgebergte, ligt de Dimçayı rivier. Hieraan hebben meerdere restaurantjes zich gevestigd met picknick tafels en kun je zitten op vlotten met kussens. Bijna overal serveren ze hier een authentiek Turks ontbijt, wat je zeker niet mag missen. Ook met een mooie wandeling kun je genieten van de omgeving en het uitzicht.

Boot trip vanuit de haven van Alanya
Een unieke ervaring om Alanya vanaf de zee te ontdekken. Er zijn meerdere grotten die bezocht kunnen worden en soms krijg je zelfs een bezoekje van dolfijnen of schildpadden. Meestal gaat het om een dagtrip en wordt er aan boord een lunch genuttigd, deze zit meestal bij de prijs inbegrepen.

Voor wie er al helemaal zin in heeft, boek een trip of klik hier voor meer informatie.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *