wonen in Alanya
Emigreren,  Expat life

5x waarom Nederlanders graag in Alanya wonen


Aan de Turkse zuidkust ligt de stad Alanya. Met ruim honderdduizend inwoners is Alanya een stuk kleiner dan de andere grote badplaatsen. Toch wonen er in verhouding heel veel Nederlanders in Alanya. Waarom wonen wij Nederlanders eigenlijk graag in Alanya? Wij hebben voor jou de 5 grootste redenen op een rijtje gezet.


1. Het kopen van een woning is goedkoper

Het kopen van een woning in Turkije is goedkoper in vergelijking met bijvoorbeeld Spanje. Ondanks dat ook de prijzen in de Turkse kustgebieden als een paddenstoel omhoog geschoten zijn, kun je hier in Alanya echt nog wel voor 100.000 euro een leuk appartementje vinden. Ook de luxe huizen, zoals een villa, zijn gewoon omgerekend in euro’s een heel stuk goedkoper in Alanya dan andere populaire emigratielanden.

2. Het klimaat

Laten we eerlijk zijn, de grootste reden om in Alanya te gaan wonen is toch wel het weer. Kun je het je voorstellen, meer dan 300! dagen zon per jaar. Door de locatie van de stad ben je ook altijd in de buurt van het strand. Wonen in Turkije betekent voor het grootste deel leven met zon, zee en strand.

3. Een grote Nederlandse community

Ondanks dat je er misschien in het begin van je emigratie niet op zit te wachten, kan het voor een hoop mensen toch een voordeel zijn. In Alanya wonen er namelijk relatief veel Nederlanders. Hierdoor is er een soort community ontstaan, die een keer in de zoveel tijd iets leuks met elkaar doen. Denk aan winkelen in Ikea in Antalya of een borrel ergens in de stad. Ook kun je zelf makkelijk contacten zoeken via verschillende facebookgroepen, zoals Nederlanders in Alanya bijvoorbeeld.

4. Lage kosten in het dagelijks leven

Volgens officiƫle cijfers is de stad Alanya een heel stuk goedkoper in het dagelijks leven dan bijvoorbeeld Amsterdam. De meeste mensen die emigreren naar Alanya, doen dat met een Nederlands pensioen en uitkering. Met een Nederlands salaris kun je in Alanya dus echt heel luxe leven en eigenlijk alles doen wat je wil. Dat is in Nederland wel anders.

5. Andere steden ontdekken

Na verloop van tijd begint het zon-, zee- en strandleven ook te vervelen. Dan wil je echt iets gaan doen. Sommige kiezen er voor om meer van Turkije te willen zien. Dat raden wij ook aan, want dit land is zo prachtig. Door de ligging van Alanya is dat ook perfect te doen. De stad ligt aan de D400 snelweg en is eigenlijk verbonden met alle badplaatsen langs de zuidkust van Turkije. Hierdoor kun je relatief makkelijk andere steden in de omgeving ontdekken. Huur een auto, stap in en begin gewoon maar te rijden richting het westen. Dan kun je nooit de weg kwijt raken en je komt altijd wel op bekende, mooie plekken uit.

Wat is de reden waarom jij graag in Alanya woont of wil wonen?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *