Travel

7 redenen om naar Turkije op vakantie te gaan

Een blog, die op een site over Turkije & Alanya, zeker niet mag ontbreken. Twijfel jij nog over een vakantie naar Turkije? Of ben je gewoon benieuwd wat Turkije nou zo leuk maakt. Lees dan snel verder, want nu volgen 7 redenen om naar Turkije op vakantie te gaan.

1. De Turkse gastvrijheid

Turkije is het land waar mensen uit het westen en oosten elkaar ontmoeten. Met hun vriendelijke gezichten en hun gastvrijheid. Kijk vooral ook niet raar op als je regelmatig wordt uitgenodigd voor een kopje Turkse thee of Turkse koffie.

Turkse thee als Turkse gastvrijheid

2. De Turkse keuken

De Turkse keuken is een internationaal gewaardeerde keuken met een lange traditie. Er is voor ieder wat wils: vegetarische schotels en licht verteerbare slaatjes, uitgebreide vleesgerechten en niet te vergeten: de Turkse zoetigheden.

Een Turkse maaltijd is uitgebreid. Vaak wordt een “nat gerecht” (stoofschotel met of zonder vlees) gegeten samen met een “droog gerecht” (zoals pasta, rijst, bulgur of andere graansoorten) en een vers slaatje of tursu (ingemaakte groenten) of cacik (yoghurt met komkommer en kruiden) of hosaf (ingemaakt fruit) en brood (met soms gewone yoghurt erbij). Hier zijn ook vele variaties op zoals de vleesgerechten (kebab), gefrituurde groenten en börek die de maaltijd vervangen of aanvullen. In de zomer wordt soms ook wel een koude maaltijd gegeten bestaande uit watermeloen of druiven met fetakaas of soms allerlei rauwkost met kaas en olijven.

Op deze pagina hebben wij Turkse recepten staan, zodat je ze eventueel alvast thuis kan maken om alvast wat voor te proeven. Deze pagina wordt regelmatig bijgewerkt met meer recepten.

3. De badcultuur

De Turkse baden zijn waarschijnlijk de meest geliefde tradities van de Turkse cultuur. Als ik het woord ‘hamam’ zeg, weet bijna iedereen wel wat dat is, want ook in Nederland is er de opkomst van de ‘hamam’.

Een aantal zaken die je in vrijwel iedere hamam tegen zult komen en die een bezoekje méér dan de moeite waard maken, zijn:

Schuimmassages. Een schuimmassage is een heerlijke ervaring waarbij je je echt vertroeteld voelt. Ook de oliemassages zijn het proberen waard.
Oosterse scrubbehandelingen. De scrub die je in een hamam ontvangt, is bijzonder grondig. Na je bezoek heb je een zacht perzikhuidje, zelfs wanneer je verder geen enkele andere behandeling ondergaat!
– En, niet het minst belangrijk: Oosterse gastvrijheid en verwennerij.
De hamam zoals wij die kennen, biedt nét dat beetje extra gastvrijheid. Heerlijke Arabische lekkernijen, prachtige relaxruimtes, vriendelijk, beleefd personeel en oog voor detail maken je wellness ervaring helemaal compleet.
Vaak kun je het bezoek aan de ‘hamam’ ook combineren met een heerlijke, relaxte massage.

Een ‘hamam’ bezoeken is zeker iets wat bovenaan je lijstje moet als je op vakantie gaat naar Turkije.

4. De bazaar

Turkse bazaarBijna elk dorpje en stadje in Turkije heeft wel zijn eigen bazaar. Deze bazaar mag je echt niet missen, breng er vooral een bezoekje aan.
Slenter rond langs de vele kraampjes, lekker eten en vooral de leuke Turkse tierelantijntjes.

De bazaar is een ervaring op zich. Oh, en vergeet ook vooral zeker niet af te dingen!

5. Betaalbare vakanties

Dit geldt zeker voor 2018. In 2018 is Turkije weer een opkomende markt, en dat kun je zien aan de prijzen.
Een vakantie naar Turkije is vriendelijker voor je portemonnee tot andere bestemmingen in Europa.
Niet alleen qua hotels, maar ook buiten de hotels. Op het moment van schrijven (27 maart) staat de euro op 4,93. Dit betekent dat je voor elke euro 4,93 lira terug krijgt. Dit is super gunstig voor Nederlanders.

Ben jij op zoek naar een goedkoop hotel, of andere informatie? Kijk dan hier en misschien zien we jou wel sneller terug in Turkije dan je zelf denkt!

6. De Turkse Rivièra

Turkije kent heel veel mooie streken, waar je heerlijk vakantie kan vieren, maar de Turkse Rivièra steekt daar toch echt, voor ons, met kop en schouders boven uit!
Overigens bestaat de Turkse Rivièra niet echt, maar is het een bijnaam voor de regio aan de zuidkust.
Deze bijnaam heeft ze verkregen door de Turkse schrijver Halicarnasus die de term introduceerde in de Turkse literatuur om zijn liefde uit te drukken voor de levendige blauwe Turkse zeeën.

7. De zon, zee en het strand

Stranden in Turkije

Last but not least; tja, laten we er niet om heen draaien. Bijna alle vakantiegangers komen voor één ding naar turkije; de zon. En die is er inderdaad vol op in Turkije. In de zomermaanden schijnt de zon wel 12 uur per dag, en valt er hoogstens 3mm regen.
Verder beschikt Turkije langs de Egeïsche en Mediterrane kustlijn over 383 verschillende stranden! Dit maakt Turkije daarom al een van de, zo niet, de beste zon bestemming van Europa.

Wat is jouw reden om naar Turkije op vakantie te gaan?

Dit waren de 7 redenen om naar Turkije op vakantie te gaan.. en weet je, er zijn er nog veel meer, maar hoe leuk is het dat jij, als onze lezer, dit aanvult.

Dus beste lezers.. wat is jullie reden om op vakantie naar Turkije te gaan? Misschien kunnen we met al jullie leuke bijdrages wel een deel 2 van deze blog maken!

One Comment

  • Ingrid

    Zon, zee en strand is voor mij het belangrijkste en dan de gezelligheid en de geweldige gastvrijheid van de turken. Kunnen ze in Nederland nog puntje aanzuigen. Het heerlijke eten.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.