Activiteiten,  Alanya Guide

Avontuurlijk Alanya – Wat te doen in Alanya

Alanya heeft door zijn strategische ligging, met de prachtige Middellandse zee aan de ene kant en het adembenemende Taurus gebergte aan de andere kant, alles in huis voor een avontuurlijke vakantie. Iedereen denk vaak maar aan een ding en dat is zon, zee en strand, maar Alanya heeft ons veel meer te bieden. Dus wat is er precies te doen in Alanya voor de avonturiers?

Avontuurlijke excursies

De meest geboekte excursies in Alanya zijn toch wel de boottochten, met de mogelijkheden om te snorkelen, duiken, vissen, zwemmen of gewoon op de boot te genieten van de zon. Echter, Alanya heeft veel meer te bieden, ga eens het Taurus gebergte in door middel van tochten en geniet van wat de natuur je te bieden heeft.

Quad Safari
Een van de meest populaire tours in Alanya is de Quad Safari tour. Deze neemt ongeveer een halve dag in beslag. Met de quads rijd je een tocht van ongeveer 30 kilometer door het ruige berggebied.

Horse Safari
Wie van paarden houdt, moet deze tocht zeker maken, de Horse Safari. Tijdens deze tocht, van ongeveer 3 uur, door de bergen kun je genieten van de prachtige omgeving. De eindbestemming van de tocht is het Syedra kasteel, waar je de ruïnes nog van kunt bewonderen. Ook het schitterende uitzicht is zeker een fotomomentje waard.

Paragliden
Voor de echte waaghalsen is paragliden een aanrader. Jouw eerste keer paragliden? Wees gerust, je gaat met z’n tweeën. Met de auto rijd je naar het springplatform boven in het Taurus gebergte. Van hier af heb je een panoramisch uitzicht, waar je zeker van moet genieten, voordat je springt. Ook tijdens de vlucht kun je heerlijk genieten van het uitzicht.

Al helemaal zin gekregen om iets te gaan doen en je wilt graag meer informatie of misschien zelfs al boeken. Stuur ons een berichtje en wij regelen het allemaal. Enige wat jij dan nog moet doen, is ervan genieten!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *