Personal,  Review

Boekenclub #1; Een E-reader cadeau

Voor mijn verjaardag, afgelopen december, heb ik van mijn ouders een E-reader gekregen, de Kobo Libra 2 met een blauwgrijze Kobo beschermhoes. Al jaren zei ik: “Ik hoef echt geen E-reader, dat leest niet fijn en ik vind een echt boek zo veel fijner lezen”, maar ik ben toch overstag gegaan!

Ik had best een aantal E-boeken op mijn telefoon en tablet staan, alleen een tablet neem ik natuurlijk niet mee naar het strand of zwembad en een boek op mijn telefoon lezen, gaf mij te veel afleiding van alle meldingen die steeds binnen kwamen, om nog maar te zwijgen over het lezen in de zon.

Van welk genre boeken houd ik?

Je kunt mij echt blij maken met spannende thrillers, vooral die van de Scandinavische schrijvers vind ik goed. Ik lees voornamelijk thrillers, maar af en toe lees ik ook romans en persoonlijke ontwikkelingsboeken tussendoor. Ik houd wel van een beetje afwisseling.

Welke boeken heb ik de afgelopen maanden gelezen?

Saskia Noort | Bonuskind

Vijftienjarige Lies wordt op een ochtend wakker met het gevoel dat haar moeder Jet iets is overkomen. Haar bed is niet beslapen en ze heeft haar mobiele telefoon thuis laten liggen. De vierentwintig uur die volgen ontvangt Lies geen enkel teken van leven. Haar vader en zijn nieuwe vriendin Laura schakelen de politie in. Ze geloven dat het te maken heeft met haar mentale toestand: ze zou de scheiding nooit te boven zijn gekomen en heeft daarom besloten te verdwijnen. Of erger. Lies weet echter zeker dat ze dat nooit zou doen en gaat zelf op onderzoek uit. Met alle gevolgen van dien.

Dit was het eerste boek wat ik op mijn E-reader las. Ik had er hoge verwachtingen van, maar het was een flinke tegenvaller. Heb het boek wel uitgelezen natuurlijk, want het leest wel lekker weg en je wilt wel weten hoe het boek eindigt. Het leuke vond ik dat het perspectief steeds wisselt tussen moeder en dochter, die stukken uit het dagboek van haar moeder op de laptop leest. Alleen hoe de moeder zich in zo’n soort “relatie” kan blijven hangen met een foute man, was echt ongeloofwaardig.

Peter Mohlin & Peter Nyström | Het laatste leven

Wanneer FBI-agent John Adderley na een mislukte infiltratie in een drugskartel met schotwonden in een ziekenhuis in Baltimore ontwaakt, weet hij dat hij zo snel mogelijk van de radar moet verdwijnen. Hij krijgt een nieuwe identiteit en vertrekt naar zijn geboorteland Zweden. Daar wordt hij onderdeel van het cold case team van Karlstad dat zich bezighoudt met een tien jaar oude vermissingszaak.

Van begin tot het eind vond ik dit boek geweldig! Ik wilde gewoon door blijven lezen. De oude vermissingzaak heeft namelijk nog een leuke twist. De hoofdverdachte in de zaak is namelijk zijn eigen halfbroer. John is druk bezig met de zaak, maar moet ook op zijn hoede blijven voor het drugskartel. Op het moment van schrijven ben ik bezig in deel twee!

Karen Dionne | Geworteld in het kwaad

Al jarenlang leeft Rachel in een psychiatrische inrichting, als straf voor de moord op haar ouders, die ze als kind pleegde. Maar wanneer ze door een journalistiek onderzoek nieuwe details over de moorden ontdekt, keert ze terug naar de blokhut in het afgelegen moerasgebied waar ze met haar ouders en zus woonde.

Toen ik in dit boek begon met lezen, was ik echt benieuwd naar het echte verhaal van Rachel. Eigenlijk dacht ik al meteen Rachel heeft die moord niet gepleegd, maar wie dan wel. Hoe verder je komt in het boek, komen er steeds meer herinneringen naar boven bij Rachel. Ik heb echt genoten van dit boek.

Bo Svernström | Wie zint op wraak

In de buurt van Stockholm wordt in een schuur een naakte man gevonden, op brute wijze vermoord. Maar als de politie arriveert, doet die een nog veel macabere ontdekking: de man leeft nog.

Om eerlijk te zijn, vond ik dit boek soms best heftig, maar een geweldig boek. Ook zo’n boek die je niet weg kunt leggen. Je wilt gewoon graag weten waar het eindigt. In eerste instantie lijkt het te gaan om een afrekening in de onderwereld, maar uiteindelijk blijkt het toch wat gecompliceerder.

Lucinda Riley | De zeven zussen

In De zeven zussen, het eerste deel in de gelijknamige bestsellerserie van Lucinda Riley, komen Maia en haar zussen na de plotselinge dood van hun vader bij elkaar in hun ouderlijk huis, een prachtig landhuis aan het Meer van Genève. De zussen werden als baby door Pa Salt geadopteerd en krijgen na zijn dood allemaal een brief met een mysterieuze verwijzing naar hun afkomst.

Maia’s verleden brengt haar naar Rio de Janeiro. Daar aangekomen probeert ze met de weinige aanwijzingen die ze heeft haar achtergrond te ontrafelen. Het voert haar tachtig jaar terug in de tijd, naar de bouw van het wereldberoemde Christus de Verlosser-beeld én de roerige jaren twintig in Parijs. Slaagt zij erin haar ware identiteit te achterhalen?

Ik was een beetje huiverig om in dit boek te beginnen, want ik wist niet zo goed wat ik ervan moest vinden of ik het wel leuk zou vinden. Ik had van meerdere mensen gehoord dat dit een geweldige reeks was dus toch maar besloten om erin te starten.

In het begin vroeg ik mezelf af of dit wel een boek voor mij zou zijn, want Pa Salt is overleden en iedere zus krijgt een brief over hun afkomst, maar ben toch door gaan lezen en het werd eigenlijk best leuk. Vooral vanaf het gedeelte dat Maia haar verleden gaat onderzoeken. Je krijgt een terugblik in het verre verleden en dat maakt deze reeks zo interessant vind ik.

Lucinda Riley | De zeven zussen; Storm

In Storm, het tweede deel in de Zeven zussen-serie van Lucinda Riley, is de zeilvakantie van Ally D’Aplièse bijna ten einde als ze bericht krijgt over de plotselinge dood van haar vader. Zo snel als ze kan vliegt ze naar huis om samen met haar zussen hun vaders testament te openen. Voor ieder van hen is er een brief met een mysterieuze opdracht: ze moeten op zoek naar hun ware afkomst.

Na een traumatische ervaring op zee keert Ally kort daarna de zeilwereld de rug toe en besluit ze haar vaders opdracht uit te voeren. Het voert haar naar Noorwegen, naar de onbekende zangeres Anna Landvik, die honderd jaar eerder als eerste het stuk ‘Peer Gynt’ van Grieg opvoerde. Hoe meer Ally over haar verleden te weten komt, hoe meer vragen er ontstaan. Wat probeert haar vader haar duidelijk te maken? En wie was hij echt?

Na deel een wilde ik meteen deel twee lezen, want ik moest weten waar zus twee, Ally, vandaan kwam. Het begin van het boek komen er stukken van het eerste deel terug, maar dan uit de ogen van Ally. Ik moet wel zeggen dat ik dit boek al leuker vond voordat je mee terug wordt genomen naar het verre verleden.

Na het lezen van deel twee had ik besloten om even een kleine break te nemen van deze reeks. Het werd mij allemaal te zoetsappig. Dus weer terug naar de thrillers. Alleen de volgende delen ga ik ook zeker lezen!

M.W. Craven | Brandoffer

In het Engelse Lake District blijkt een seriemoordenaar mensen levend te verbranden in de prehistorische steencirkels. Hij laat geen sporen na en de politie heeft geen enkele aanwijzing. Dan ontdekt men dat er in de verkoolde overblijfselen van het derde slachtoffer een naam staat gekerfd: Washington Poe. Tegen wil en dank wordt Poe, een afgedankte detective, gekoppeld aan een briljante maar sociaal onhandige partner: Tilly Bradshaw. Samen ontdekken ze een spoor dat alleen voor Poe’s ogen bestemd is. Naarmate het aantal slachtoffers toeneemt, leert Poe dat er ergere dingen zijn dan levend verbrand worden.

De naam en beschrijving van dit boek triggerde mij om dit te gaan lezen. In de proloog word je al meteen getrakteerd dat een van de mannen in brand gestoken wordt. En dat vraagt natuurlijk naar meer. Alhoewel je voor het eind van het verhaal al weet wie de dader is, blijf je toch doorlezen. Het volgende deel van Poe & Bradshaw zou ik ook graag willen lezen aangezien er nog een aantal openstaande vragen zijn.

Glennon Doyle | Ongetemd leven

Bestsellerauteur Glennon Doyle laat in “Ongetemd leven’ zien hoe vrouwen volledig en krachtig zichzelf kunnen zijn en daarmee meer geluk in het leven kunnen ervaren. Van jongs af aan hebben vrouwen geleerd te leven naar de verwachtingen van de buitenwereld, en Doyle pleit er in dit boek voor dat we die verwachtingen nu loslaten en ontdekken wie we echt willen zijn.

‘Als je er klaar voor bent, dan zal dit boek je brein door elkaar schudden en je ziel laten schreeuwen. Ik ben zo klaar voor mezelf na het lezen van dit boek. Alsof ik voor de eerste keer ooit in mijn lichaam zit. Wow. Iedereen die het vermogen heeft om echt los te laten en om je aan je eigen verlangens voor een dierbaar leven over te geven– doe het. Lees het. Beleef het. Oefen het.’ – ADELE

Wat zangeres Adele over dit boek zei, zo intens voelde ik het dan niet na het lezen van dit boek, maar het gaf mij wel veel inzichten, hoe je echt jezelf kan zijn, hoe je gehoor kunt geven aan je innerlijke zelf. Dus als je meer over jezelf wilt leren, is dit een goed boek om in te beginnen.

Michael Pilarczyk | Je bent zoals je denkt

Je Bent Zoals Je Denkt legt uit hoe je gedachten je dagelijkse realiteit creëren. Zoals je denkt, zo zal je zijn en zo zal je leven zich vormen. Door je eigen denkwijze beter te begrijpen, zal je in staat zijn meer te leven zoals jij dat graag wilt. Dit boek is geïnspireerd door twee klassiekers: As A Man Thinketh van James Allen (1903) en The Science of Getting Rich van Wallace D. Wattles (1910), aangevuld met eigen visies en inzichten van Michael Pilarczyk. Maar het belangrijkste waar dit boek over gaat is: leven in verbinding met De Bron.

‘Er is iets wat ons in leven houdt. Iets wat ons laat ademen, wat ons hart laat kloppen. Iets wat de natuur laat groeien, wat de zon doet opkomen. Dat iets, het iets met vele namen, daarover gaat dit boek.’ MICHAEL PILARCZYK

Nu moet ik heel eerlijk zijn en zeggen dat ik dit boek niet op mijn E-reader heb gelezen, momenteel is dit ook nog niet te koop als E-book. Dit boek voor mijn verjaardag gekregen van mijn zusje en wilde dit boek ook graag hebben. Ik heb meerdere boeken van hem en die hij heeft vertaald en uitgegeven, gelezen. En ik houd echt van dit soort boeken. Ze geven mij inzicht en hoe je dingen in het leven kunt aanpakken. Het helpt mij groeien!

Lucinda Riley | De zeven zussen; Schaduw

In Schaduw, het derde deel in de Zeven zussen-serie van Lucinda Riley, staat Star D’Aplièse op een keerpunt in haar leven. Na de dood van haar vader heeft ook zij, net als haar zussen, de opdracht gekregen om op zoek te gaan naar haar afkomst. Er is alleen één ding dat haar tegenhoudt: haar zusje CeCe, met wie ze alles deelt. Als ze uiteindelijk met lichte tegenzin naar Londen vertrekt, gaat een nieuwe wereld voor haar open.

Star ontdekt het bestaan Flore MacNichol, een onafhankelijke, geëmancipeerde vrouw die honderd jaar geleden leefde en die na haar jeugd op het Engelse platteland naar het bruisende Londen vertrok. Ze maakte daar kennis met nieuwe idealen en tradities en vond de ruimte om haar identiteit te ontplooien. Zal Star in Londen eenzelfde transformatie doormaken en eindelijk uit de schaduw van haar zusje kunnen stappen?

Ik vond dit deel van de zeven zussen reeks ook erg leuk om te lezen. Mijn favoriete deel tot nu toe. De stille Star maakt een bijzondere ontwikkeling door en toch blijft ze Star. Het overlijden van Pa Salt en alles eromheen wordt in dit boek minder uitgebreid benoemt en je wordt direct in het verhaal van Star geleid. Ook Star gaat op zoek naar haar verleden en het maakt je gewoon nieuwsgierig. Op naar deel 4!

Welk boek staat op jouw leeslijst? En leuke boekentips zijn altijd welkom!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.