Alanya Guide

Een activiteit voor de échte durfal; cable wakeboarding bij Gold Cable park

Ben jij een echte avonturier, en hou jij wel van een uitdaging? Wil jij tijdens je vakantie meer dan alleen op het strand liggen? Dan is deze activiteit het helemaal voor jou. Leer cable wakeboarding, bij Gold Cable Park, op een werkelijk echt prachtige locatie, midden in de bergen. De place-to-be als jij op zoek bent naar een beetje actie. Lees snel deze blog voor meer informatie.

Wat is Gold Cable Park?

Gold Cable Park is een bedrijf dat gevestigd is op een geweldige locatie, namelijk aan een prachtig, groot meer, omringt door de bergen.
Het meer is ook nodig voor de activiteiten die dit bedrijf aanbiedt.
Bij dit bedrijf kun jij namelijk cable wakeboarden en ook flyboarden hoort bij de activiteiten die zij aanbieden.

Wat is cable wakeboarding?

‘Cable wakeboarding’ werkt in principe hetzelfde als waterskiën of wakeboarding. Het enige verschil is dat je niet wordt voortgetrokken door een motorboot, maar door een kabel. Er is geen leeftijdlimiet, waardoor iedereen deze watersport uit kan voeren.

Voordelen van cable wakeboarding:

  • Het is makkelijker om te leren je balans te houden, dit komt doordat je geen last hebt van het accelereren van een motor.
  • Er kunnen tien mensen tegelijk gebruik maken van de kabel om te wakeboarden. Hierdoor blijven de kosten een stuk lager.
  • Het is een milieuvriendelijke sport, doordat je alleen gebruik maakt van elektriciteit. Er wordt geen gebruik gemaakt van olie of benzine. Verder geeft het kabelsysteem zo’n 9 ton zuurstof per jaar aan het water in het meer.
  • Elke beginner kan het leren in een korte tijd. Je hebt niet meer dan een uur of twee nodig, en uiteraard ‘een klein beetje’ zelfverzekerdheid.

Wat is flyboarden?

Flyboarden is een watersport waarbij je kan vliegen over het water en duiken als een dolfijn.
Een flyboard is in essentie een jetpack op waterkracht. Je draagt hem onder je voeten. Onder het flyboard zitten twee uitlaten die via  een hogedrukslang verbonden zijn aan een jetski.
Wanneer deze jetski aangaat stroomt het water van de pomp via de slang naar de uitlaten van het flyboard. Hierdoor ontstaat stuwkracht. Door je gewicht te verschuiven en je voeten te kantelen kun je allerlei bewegingen maken in en boven het water.
Flyboarden is goed te leren. Het is erg intuïtief, het is als leren lopen. Durf jij het aan?

Wat is de prijs?

Cable wakeboarding

Als beginner betaal je voor de entree €35,-, inclusief de benodigdheden voor beginners. Dit betaal je alleen als je echt gaat cable wakeboarden.

Als bezoekers of kijker is het park gratis te betreden en kun je gebruik maken van gratis WIFI, een PlayStation, een voetbaltafel, een kinderzwembad en een speeltuin.

Flyboarden

Ga jij liever flyboarden? Dan betaal je sowieso €50,- voor het huren van een zogenaamde flyboard. Dit is voor 15 minuten. Verder huur je voor €10,- een wetsuit.

Kijk hier voor verdere meer informatie over de prijzen en eventuele abonnementen.

Spreekt de activiteit je wel aan, maar heb je nog geen hotel of appartement? Dan kun je ook bij deze organisatie een appartement boeken. Wil je weten wat de prijs is? Of wil jij dat wij dit voor jou regelen? Mail ons dan even naar contact@alanyalicious.nl.

Meer informatie

Wil jij verder meer informatie over deze activiteit? Heb je vragen over de prijs? Of wil jij graag deze activiteit zelf ervaren? Ga jij liever flyboarden, en wil je weten wat daarvan de prijs is? Geef ons dan ook even een mailtje op contact@alanyalicious.nl, en wij kunnen jou helpen!

Activiteiten in Alanya

Ben je toch niet zo’n durfal, maar toch op zoek naar een leuke activiteit. Kijk dan bij onze ander activiteiten:

De kabelbaan in Alanya
Leartes; een historisch stadje in Mahmutlar
Picknicken in de bergen
Dimçayi
Dimcave
5x bezienswaardigheden in Alanya

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.