Food

Champignons recepten; In de bergen gevonden

Zo’n twee weken geleden had ik jullie beloofd dat er nog recepten zouden volgen met de champignons die mijn man had gevonden. En wat je hebt beloofd, moet je nakomen. Dus bij deze 🙂 De volgende recepten zijn eigenlijk de recepten die wij, in de familie, altijd gebruiken. Het laatste recept wordt altijd gebruikt tijdens onze BBQ’s.

Champignons in de pan

Snijd de champignons in kleine stukjes. Hier overheen giet je heet water. De champignons zullen nu wat kleiner worden en alle viezigheid gaat er van af. Nu doe je de champignons in een pan. Het water moet nu uit de champignons trekken en verdampen. Wanneer dit is gebeurt, doen we een beetje olie erbij en laten we ze even bakken. Hierna voegen we fijngesneden uien en paprika toe en ook dit bakken we aan. Als laatste nog een beetje rode paprikapoeder en klaar.

Champignons in de olie

Nu snijden we de champignons in grove stukken. We verhitten de pan met een klein beetje olie en bakken dan de champignons hierin gaar. Ondertussen snijden we wat knoflook in kleine stukjes en voegen dit toe aan de champignons. Wanneer deze gebakken zijn, halen we de pan van het vuur en voegen we nog zout, zwarte peper en citroensap toe.

Champignons op de BBQ

Champignons op hete kolen

Mocht je in de bergen aan het BBQ-en zijn en toevallig deze champignons vinden, is dit het simpelste recept die we vandaag in de aanbieding hebben. Als eerste was je natuurlijk de champignons. Daarna leg je de champignons op de hete kolen. Klaar? Het wordt wat zachter en donkerder. Dan is het nu tijd om er wat zout en citroensap over heen te doen.

 
Alvast eet smakelijk!

Mochten jullie nog lekkere recepten hebben, horen wij dit graag! Misschien kan ik mijn man nog eens verrassen met een nieuw gerecht. Of kunnen we iemand anders blij maken met nieuwe recepten.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: