Expat life,  Het leven van

De voordelen van wonen in een zonnig land

Eigenlijk kunnen wij elke dag Nederland wel jaloers maken met ons heerlijk weer. Het is al een paar weken lang boven de 25 graden met ook nog eens veel zon. Heerlijk jaloersmakend soms, maar het warme weer heeft ook echt voordelen! In dit artikel lees je de voordelen van wonen in een zonnig land. Wat zijn de voordelen voor jou?

Betere weerstand

Door de grote hoeveelheid zonlicht kan je meer vitamine D opnemen, waardoor je weerstand sterker zal zijn. Hierdoor loop je minder kans om ziek te worden.

Voordelen gezondheid

Voor vele mensen met gezondheidsproblemen kan een verblijf in een zonnig klimaat een positieve impuls betekenen. Denk aan ziekten zoals reuma, astma, artrose en psoriasis. De zon kan op deze ziekten een helende invloed hebben. Ook kan het wonen in een zonnige land goed zijn als je bijvoorbeeld last hebt van depressies. Dit komt omdat je door overvloed van licht meer energie krijgt. Hierdoor ga je het leven automatisch optimistischer bekijken.

Minder stress

In een zonnige klimaat zal je automatisch meer tijd in de buitenlucht doorbrengen, waar je doorgaans minder geneigd zal zijn om voortdurend op de hoogte te blijven van berichten en van de actualiteit.
Ook ligt het tempo in warmere landen vaak een stuk lager. Ook in Turkije geldt dit. Wat vandaag niet komt, dat komt morgen wel. Dit kan dus helpen tegen stress, waardoor het weer een positief effect heeft op je gezondheid.

Wat zijn voor jou de voordelen van wonen in een zonnig klimaat? Deel je ervaring met de rest via een reactie hieronder!


Benieuwd waarom je, volgens ons, voor Turkije moet kiezen als emigratiebestemming. Wij schreven daar eerder al een artikel over.


 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *