Emigreren,  Expat life

Een huis kopen in Turkije


Droom je van een huis onder de Turkse zon? Om te emigreren, als een tweede huis, om te overwinteren of als investering; Er zijn verschillende redenen om een huis te kopen in Turkije. Alleen moet je wel met enkele zaken rekening houden om de koop zo soepel mogelijk te laten verlopen.


Hoe pak je het aan?

In eerste instantie kan alles overweldigend op je af komen. Je bent tenslotte in een ander land, andere cultuur, en een ander klimaat. Het is dus verstandig om eerst even tot rust te komen om daarna jezelf de vraag te stellen waar in Turkije je een huis wilt kopen.

Turkije is een groot land met een rijke geschiedenis en hierdoor zijn er ook grote verschillen tussen de regio’s. Er zijn schitterende groene gebieden voor natuurliefhebbers, maar ook voor de cultuursnuivers en strandliefhebbers zijn er prachtige plekken te vinden. Iedere regio heeft zo zijn voor- en nadelen.

Hoe vind je je droomhuis onder de Turkse zon?

  • Neem contact op met een betrouwbare en professionele makelaar
  • Vind de perfecte woning
  • Doe een bod
  • Ontvang de eigendomsakte
  • Gefeliciteerd met uw droomhuis

Makelaar

Het is erg belangrijk om een betrouwbare en professionele makelaar in de arm te nemen. Een makelaar die gekwalificeerd en gecertificeerd is. Een huis kopen, zeker in een ander land, is een grote, vaak emotionele beslissing. Zorg daarom dat je een professional aan je zijde hebt die niet alleen weet wat er op de markt verkrijgbaar is, maar je ook kan wijzen op punten waar je in je enthousiasme misschien aan voorbij gaat. De makelaar begeleid je bovendien van begin tot eind: dus van het moment dat je je gaat oriënteren, tot het moment dat je de sleutel van je nieuwe huis in handen hebt, en zelfs tot ver daarna.

Wanneer je een betrouwbare makelaar hebt gevonden, ga je eerst je wensen, eisen en budget bespreken. De makelaar zorgt er vervolgens voor dat je meerdere aanbiedingen te zien krijgt, die zo goed mogelijk voldoen aan de door je aangegeven eisen.

Perfecte huis gevonden

Als je het perfecte huis hebt gevonden en klaar bent om een bod te doen, neemt de makelaar contact op met de eigenaar. Je gaat dan een spannende tijd in, want zal het bod worden aanvaard? Wanneer het bod is geaccepteerd, wordt er een schriftelijke overeenkomst opgesteld. Hierbij moet je denken aan de specificaties van de woning en betalingsregelingen.

De overdracht

De makelaar helpt je bij de overdracht van de eigendomsakte, Tapu op z’n Turks. Je bent pas officieel de eigenaar van je perfecte huis wanneer je naam is geregistreerd bij het kadaster. Na de registratie ontvang je de tapu.

Gefeliciteerd! Je bent nu de eigenaar van je droomhuis onder de Turkse zon. So sit back and relax! Geniet van je nieuwe aankoop.

Ben je verliefd op de regio Alanya, wat ik natuurlijk helemaal begrijp, en wil je graag meer informatie over de mogelijkheden hier? Vind hier jouw droomhuis!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *