Alanya Guide,  Bezienswaardigheden

Even lekker ‘dimmen’ bij de Dim Cave

Er bevinden zich in Turkije ongeveer 3000 grotten. De Dim Cave, die zich ongeveer 11 kilometer vanaf Alanya bevindt, is de eerste grot die geopend werd voor bezoekers.

Ben je het strand en de zon even zat, dan is een uitstapje naar de Dim Cave zeker aan te raden. Er zijn verschillende excursie bureaus die deze trip aanbieden, maar hoe leuk is het om gewoon zelf op pad te gaan. De Dim Cave is namelijk vanuit Alanya makkelijk te bereiken met de dolmuş of de taxi. Uiteraard is dat laatste iets duurder, maar misschien wel iets comfortabeler. Het bezoek aan de Dim Cave is zeker niet duur, namelijk 15 lira.

De Dim Cave is ontstaan uit bewegingen van het water voor miljoenen jaren. Dit water is uiteindelijk verdwenen. Wel stroomt er onder de grot nog water, wat uitkomt in de ‘Dim river’.

Binnen ziet het er prachtig uit, en wat ook niet geheel onbelangrijk is, het is er binnen 18-19 graden. Wat best even lekker is als de temperatuur buiten niet onder de 30 graden komt. De binnenkant van de grot bestaan uit verschillende druipstenen. En aan het einde van de grot is een meer. Dus stop niet halverwege, want dit is heel mooi om te zien.

En als je buiten bent is het zeker nog niet klaar, hier heb je een prachtig uitzicht op de rest van de ‘Dim river’. Wat ook meteen weer een kleine tip is. Combineer de Dim Cave zeker met een uitstapje naar de ‘Dim river” of terwijl de Dimçayı. Hier kun je meer lezen over de Dimçayı?

Ben jij ooit in de Dim cave geweest en hoe vond jij dat? Laat het ons weten, wij vinden het erg leuk om verschillende verhalen te horen. Ook kun je je eventuele review achterlaten op tripadvisor.

Wist je dat…

• Alleen de bewoners van toen afwisten van het bestaan van deze grot. Jagers gebruikten het bijvoorbeeld als schuilplaats.

• Het fysiek een behoorlijke kluif is. Er zijn namelijk veel trappen, zowel naar boven als naar beneden. Verbaas je niet als je uitgeput weer buiten komt. (En ja, ik spreek uit ervaring 😉 )

• Je ons kan contacten voor meer informatie over deze, en nog meer activiteiten. Misschien kunnen wij jou wel helpen met het plannen van de trip.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *