Lifestyle

Gezondheidstoerisme in Turkije; Nieuwe tanden

De afgelopen jaren is Turkije uitgegroeid tot een van de grootste spelers op gebied van gezondheidstoerisme. De zogezegde ‘gezondheidstoeristen’ verkiezen Turkije, boven hun eigen land, door de relatief lage kosten en de aanwezigheid van ervaren artsen.

Wat is gezondheidstoerisme precies?

De naam zegt het al. Toerisme voor de gezondheid. Gezondheidstoerisme betekent niet dat het alleen om behandelingen gaan die in het ziekenhuis worden gedaan, maar ook bij instellingen die behandelingen en wellness-faciliteiten aanbieden.

Gezondheidstoerisme bestaat uit drie groepen
Medisch toerisme; behandelings- en chirurgiediensten in ziekenhuizen
Thermisch toerisme; revalidatie en rustdiensten met thermische voorzieningen
Ouderen en gehandicapten toerismel lange termijn sociale voorzieningen voor geriatrische behandelingen of revalidatiecentra in natuurgebieden

Belangrijkste redenen om te kiezen voor gezondheistoerisme

  • Dure gezondheidszorg in eigen land
  • Hogere kwaliteit van gezondheidsdiensten in het gekozen land
  • Gebrek aan medische diensten en hulpmiddelen in eigen land
  • Uitbehandeld zijn in eigen land
  • Behandeling combineren met een vakantie

Gezondheidstoerisme in Turkije

Turkije ontvangt jaarlijks duizenden gezondheidstoeristen. Zo zie je bijvoorbeeld in Istanbul veel mensen op straat lopen, die net een haartransplantatie hebben gehad en naar de regio Antalya komen veel toeristen voor nieuwe tanden.

Nieuwe tanden

Naar de tandarts gaan, is volgens mij, niemands favoriete bezigheid en al helemaal niet voor een setje nieuwe tanden. Helaas kun je sommige dingen niet negeren en moet het er eens van komen. Wat is het dan fijn, wanneer je dit kunt combineren met een heerlijke vakantie! De regio Antalya is de perfecte plek om een strandvakantie te combineren met bezoekjes aan de tandarts.

Tegenwoordig is het zelfs heel normaal geworden. Zo zijn er genoeg mensen, die ik ken, al op ‘vakantie’ geweest en bij thuiskomst hadden ze een nieuwe, stralende lach. En dan was het vaak zo dat de kosten voor de nieuwe tanden en vakantie goedkoper was dan wanneer zij nieuwe tanden in Nederland zouden halen.

Mocht je geinteresseerd zijn en wil je graag meer informatie, laat dan even een berichtje achter.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.