Travel

Hoe moet je een visum aanvragen voor Turkije

Eindelijk het is vakantie! Op vakantie naar Turkije! Wanneer je naar Turkije op vakantie gaat, moet er van tevoren wel het een en ander geregeld worden. Uiteraard moeten de koffers ingepakt worden en natuurlijk de legitimatiebewijzen. Wat je zeker ook niet mag vergeten, is dat je voor Turkije een visum nodig hebt.

Voorwaarden om een visum voor Turkije aan te vragen

Wanneer je een visum voor Turkije wilt aanvragen, moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. De belangrijkste voorwaarden staan hieronder beschreven:

 • Toeristisch of zakelijk doel
 • Paspoort moet nog 6 maanden geldig zijn na aankomst
 • Je mag niet werken bij een Turkse werkgever

Waar kun je een visum voor Turkije kopen?

Vroeger kon je het visum gewoon op het vliegveld in Turkije kopen, voordat je door de douane ging. Tegenwoordig gaat dit allemaal online. Er zijn verschillende websites, die je hierbij kunnen helpen. Het is eigenlijk heel makkelijk. Zorg ervoor dat je het paspoort bij de hand hebt, wanneer je het visum gaat aanvragen.

Hoe vraag je een visum voor Turkije aan?

Het visum Turkije vraag je makkelijk online aan. Je moet een aantal vragen invullen, die betrekking hebben op de reis. Het aanvragen duurt ongeveer 5 minuten en het kan op elke moment van de dag aangevraagd worden.

De belangrijkste vraag is de ingangsdatum van het visum. Houdt er rekening mee dat vliegtuigmaatschappijen vluchten ook kunnen vervroegen. Dus is het verstandig om het visum een dag eerder in te laten gaan. Zorg er verder voor dat alle informatie goed is ingevuld. Wanneer er een fout in staat, zul je een nieuw visum moeten aanvragen.

Het is ook mogelijk om voor meerdere personen het visum aan te vragen. Zo hoef je de contactgegevens en reisgegevens maar eenmaal in te vullen. Zorg er dan wel voor dat je alle persoonsgegevens bij de hand hebt voor een snelle aanvraag.

Het visum wordt meestal binnen drie dagen verstuurd via de email. Het beste is om het visum uit te printen en mee te nemen, maar mocht je geen printer hebben, kun je het visum ook digitaal laten zien via de telefoon of tablet.

Spoedaanvraag visum voor Turkije

Vertrek je vandaag of morgen al naar Turkije en ben je in alle stress en drukte helemaal vergeten een visum aan te vragen? Geen probleem! Je kunt ook een visum met spoed aanvragen. Hier zijn wel extra kosten aan verbonden.

Een spoedaanvraag wordt direct verwerkt en gemiddeld binnen een kwartier na betaling, kun je een email verwachten met daarin het visum.

Dus mocht je er op het vliegveld in Nederland achter komen dat je nog geen visum hebt geregeld dan kun je deze daar nog aanvragen met spoed. Wanneer je dan in Turkije aankomt, kun je zonder problemen door de douane. Je moet er dan wel voor zorgen dat je een internetverbinding hebt om het visum te downloaden.

Geldigheidsduur en maximale verblijfsduur van het visum

Om boetes, uitzetting en toegangsverbod te voorkomen, is het verstandig om je aan de regels te houden. Een visum voor Turkije is 180 dagen geldig. De aankomstdatum die je hebt ingevuld in het aanvraagformulier, is de dag dat de geldigheidsduur van het visum ingaat. In deze 180 dagen mag je maximaal 90 dagen in Turkije blijven. Dit kan aaneengesloten zijn, maar mag ook verdeeld worden over meerdere keren.

Wanneer verloopt het visum voor Turkije?

Een aantal redenen waardoor het visum voor Turkije kan verlopen zijn:

 • Het termijn van 180 dagen is verlopen
 • Het maximum aantal dagen dat je in Turkije mag verblijven (90 dagen)
 • Legitimatiebewijs is verlopen

Wat te doen wanneer het visum voor Turkije is verlopen?

Wanneer je in Turkije wilt blijven, nadat het visum zal verlopen, kun online een afspraak maken bij de gemeente. Het kan zijn dat de afspraak pas is wanneer het visum al verlopen is, maar dat is geen probleem. Als de aanvraag eenmaal is gemaakt, mag je legaal in Turkije verblijven.

Wanneer je buiten Turkije bent en het visum verloopt, kun je altijd een nieuw visum aanvragen. Ook als het maximum van 90 dagen bereikt is, maar de geldigheid van 180 dagen nog niet. Je hoeft dus niet te wachten tot deze 180 dagen voorbij zijn.

Het is helemaal niet moeilijk om een visum voor Turkije aan te vragen en het is heel snel geregeld. Mochten er toch nog vragen zijn, laat het dan even weten.

One Comment

 • Imane

  Wow goed om te weten
  Ik dacht dat ik na 90 dagen daar te zijn geweest terug moest & moest wachten tot de 180 dagen om waren en dan pas weer naar turkije mocht

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.