The little ones,  Travel

Hoe overleef je een vliegreis met kleine kinderen?

De zomervakantie is in aantocht. De koffers kunnen gepakt worden. Je kijkt er helemaal naar uit, maar de gedachten in een vliegreis met kleine kinderen daar zie je tegen op. Zelf heb ik ook al een aantal keer alleen gevlogen met mijn twee dochtertjes. Hoewel ik huiverig was voor de vliegreis viel deze mij alles mee. Wil jij ook dat de vliegreis soepeltjes verloopt? Met deze tips uit eigen ervaring gaat het helemaal goed komen.

Goede voorbereiding

Vliegen is natuurlijk erg spannend. Het is dus een goed idee om kinderen al thuis voor te bereiden op de vlucht. Hoe alles in zijn werk gaat. Dus het inchecken, opstijgen en dalen. Leg uit dat ze een gordel om moeten en dat er nog meer mensen in het vliegtuig zitten. Je kunt misschien alvast wat vliegtuig filmpjes bekijken op youtube.

Wacht met instappen

Bij de meeste vliegtuigmaatschappijen mag je als eerste instappen, maar dit kun je beter niet doen. Probeer maar eens een kind rustig op zijn stoel te laten zitten zonder dat de tafeltjes en luikjes meteen aangeraakt worden. Het beste is om zo laat mogelijk in te stappen, maar niet te laat natuurlijk.

Vermaak voor de kinderen

Het is handig om leuke kleine spulletjes voor de kinderen mee te nemen in de handbagage. Koop wat leuke nieuwe spullen, zodat ze daar even zoet mee zijn. Je kunt bijvoorbeeld wat boekjes meenemen of een magnetisch tekenbord, ook geen last meer van rondvliegende potloden.

Ipad

Tegenwoordig kunnen we niet meer zonder, maar het heeft ook zo zijn voordelen. Zorg ervoor dat je de Ipad volgooit met leuke filmpjes en leuke spelletjes. Zo hebben ze wat om handen en heb jij je handen even vrij.

Eten meenemen

Zorg ervoor dat je wat eten bij je hebt voor de kinderen, bijvoorbeeld wat boterhammen en kleine snacks. Niet iets met te veel suiker. Je wilt er voor zorgen dat de kinderen zo rustig mogelijk blijven en niet gaan stuiteren door het vliegtuig.

 
Wat doe jij nog meer om er voor te zorgen dat de vliegreis zo goed mogelijk verloopt?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.