Ontdek Turkije,  Reistips

How-to het beste de koffers inpakken

Iedereen die wel eens op reis gaat, of dat nou is voor een weekendje weg of voor een hele rondreis, krijgt te maken met hetzelfde euvel; Hoe pak ik mijn tas of koffer zo goed en efficiënt mogelijk in?

Iedereen wilt zijn of haar vakantie graag zo stressvrij mogelijk beginnen. En een koffer inpakken kan nogal wat stress met zich meebrengen. Dus om je een beetje op weg te helpen volgen hieronder een aantal tips;

Tip 1. Maak een inpaklijst, of gebruik die van ons
Bang dat je misschien iets vergeet? Paspoort? Check. Medicijnen? Check. Gebruik onze lijst om zeker niks te vergeten. Ga qua kleding niet over de top. Iedereen is vaak geneigd om veel te veel mee te nemen met als gevolg ongedragen weer mee terug naar huis. Houd je ongeveer aan deze regels;
• Ondergoed en sokken; Neem voor iedere dag een schoon setje mee 😉
• Shirts of jurken; Maak van te voren combinaties en pak er 2 minder mee dan de duur van de reis – Draag hetzelfde outfit op de heen- en terugreis, dat scheelt extra kleding.
• Broeken; Om de dag een schone.
• Schoenen; Maximaal 3 paar schoenen (sandalen of sneakers)
• Toiletspullen; Vul speciale reisflesjes met jouw favoriete shampoo of douchegel. Zo bespaar je een heleboel onnodige ruimte en kilo’s.

Tip 2. Kleding oprollen
Na het uitkiezen van al jouw kleding begint het zware werk. Hoe krijg ik dit allemaal in mijn koffer. Je kunt de kleding, zoals de meeste mensen, opvouwen en in de koffer leggen. Het voordeel is wel dat de kleding vaak zonder kreukels weer uit de koffer komt. Maar hoe bespaar je nu het beste ruimte in de koffer. Nou heel simpel! Door de kleding op te rollen! Rol alle kleding strak op en het inpakken wordt een makkie. Het probleem met oprollen kan zijn dat, mocht het niet goed gedaan zijn, er makkelijk kreukels in kunnen komen. En er zijn natuurlijk ook bepaalde kledingstukken, bijvoorbeeld blouses, die beter gevouwen in de koffer gelegd kunnen worden.

Tip 3. Loze ruimte opvullen
Het is zonde om loze ruimte over te houden in jouw koffers. Dus gebruik deze loze ruimte met het inpakken van kleine spullen, zoals sokken, ondergoed, haarelastiekjes en oorbellen. Sokken en ondergoed kun je bijvoorbeeld heel goed in schoenen stoppen. En heb je geen brillenkoker? Geen punt! Stop de (zonne)bril in een sok en doe deze in een schoen. Een perfecte manier om jouw bril veilig te vervoeren tijdens de reis. Nog een handige tip om sieraden in mee te nemen zonder dat je op de plaats van bestemming eerst alles uit de knoop moet halen of bij elkaar moet zoeken.. Een pillendoos!

Tip 4. Ziplock zakjes
Zeker een must als je vloeibare producten meeneemt! Ik denk dat iedereen dit wel eens heeft meegemaakt. Je komt aan op de vakantiebestemming en de hele koffer is nat.. Om dit te kunnen voorkomen, is het handig om alle vloeibare producten, zoals shampoo, douchegel, zonnebrand, make-up remover enzovoort extra in te pakken. Stop ze in een ziplock zakje. Deze kun je bewaren om ze eventueel op de terugreis ook weer te gebruiken. Uiteraard is het ook nog mogelijk om gewoon jouw hele toilettas in een plastic zak te doen.

Tip 5. Weeg de bagage van te voren
Heb je alle koffers stressvrij kunnen inpakken, kom je er op de luchthaven achter dat de koffers te zwaar zijn. Dat is een slecht begin van de vakantie! Niemand wilt graag extra kosten maken. Dus weeg voordat je de deur uitgaat even de koffers. Dit kun je doen met een bagageweegschaaltje of gewoon op een personenweegschaal. Ga eerst zelf op de weegschaal staan zonder koffer en daarna met koffer. Reken het verschil uit en je weet hoeveel kilo de koffer weegt. Zo kom je in ieder geval niet voor verrassingen te staan.

Meer tips?

Hebben jullie nog meer handige of slimme tips? Deel het met ons, zodat wij en anderen onze koffers nog efficiënter kunnen inpakken en onbezorgd op reis kunnen gaan! Want iedereen wilt zijn of haar vakantie stressvrij beginnen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *