Emigreren,  Expat life

How-to vrienden maken in het buitenland

Emigreren naar een ander land waar je niemand kent, of dat nou is voor werk of met het gezin, de gedachten om nieuwe vrienden te maken nogal intimiderend overkomen. Wees niet getreurd! Met deze tips heb je in no-time nieuwe vrienden gemaakt in het buitenland.

1. Zoek een baan
De simpelste manier om nieuwe mensen te leren kennen is op de werkvloer. Na werktijd kun je gezellig met het team mee naar hun ‘stamkroeg’. Ook al worden jullie geen beste maatjes, je hebt wel mensen waar je wat mee kunt gaan doen.

Helaas is het hebben van een baan in Turkije niet zo makkelijk in verband met de werkvergunning, die veel werkgevers niet willen regelen. Dit wil niet zeggen dat het onmogelijk is.

2. Social media
Facebook is een goede manier om nieuwe mensen te leren kennen overal ter wereld, maar ook om in contact te blijven met de mensen in Nederland.

Zoek op FB naar groepen in jouw stad of omgeving en kijk of er misschien een meeting georganiseerd wordt.

Zelf ben ik ook lid van een aantal FB groepen, waaronder Dames van Alanya. Er werden vroeger vaak meetings georganiseerd. Tegenwoordig worden er veel evenementen gedeeld en tips van andere leden, wat ook zeer handig is.

3. Leer de taal
Als je de taal, van het land waar je heen gaat nog niet spreekt, leer het snel! Hierdoor kun je mensen gedag zeggen en een kleine conversatie maken. Wie weet waar het toe leidt.

Mocht je er in Nederland geen tijd voor hebben gehad, doe het dan in het land waar je jezelf gaat vestigen. Voor meer tips over hoe een taal te leren, lees dan onze andere blog.

4. Neem lessen
Probeer naast alle dagelijkse bezigheden, zoals het huishouden, andere activiteiten te vinden. Meld je aan op een sportschool of neem danslessen. Misschien worden er bij jou in de buurt wel workshops gegeven voor bijvoorbeeld kooklessen.

Wanneer je deelneemt aan dit soort activiteiten ontmoet je veel mensen met dezelfde interesses. Zo zal het makkelijker zijn om een conversatie te beginnen en misschien vloeit er wel een mooie vriendschap uit voort.

5. Lokale evenementen
Neem deel aan of een kijkje op lokale evenementen. Er zullen veel lokale mensen op afkomen en dus voor jou de perfecte gelegenheid mensen te ontmoeten en een praatje te maken.

Conclusie

Neem de tijd om vrienden te maken. Je hoeft niet meteen bij aankomst al een groep vrienden te hebben.

Jezelf alleen en geïsoleerd voelen of heimwee hebben, is volkomen normaal. Blijf positief, gebruik deze tips en ga naar buiten! Geef het een kans en mooie vriendschappen zullen snel volgen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *