Food

Iftar menu 2023; dag 2


Iftar menu 2023 dag 1 zit er op en we gaan nu beginnen aan de tweede dag. Al het begin is moeilijk. Zeker wanneer je voor het eerst meedoet of net samen bent met een moslim, die meedoet en je niet weet wat je moet gaan maken.


Zoals al eerder gezegd, wordt het vasten verbroken met dadels en water. Om de vastende persoon te helpen energiek te blijven, zijn de iftar menu’s vaak goed gebalanceerd. Het iftar menu van vandaag, die je zou kunnen overwegen:

Dag 2

  • linzensoep – mercimek çorbası
  • kip in de pan – tavuk sote
  • witte rijst – pirinç pilavı
  • herderssalade – çoban salatası
  • şekerpare

Ingrediënten linzensoep

  • 2 waterglazen rode linzen
  • 1 ui
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 wortel
  • Een halve eetlepel tomatenpuree
  • 1 theelepel zout
  • Een halve theelepel zwarte peper
  • 1 theelepel komijn (eventueel)
  • 2 liter heet water
  • 5 eetlepels olie

Voor de saus over de linzensoep:

  • 2 eetlepels boter
  • 1 theelepel rode chilipoeder

Bereiding linzensoep

  • Gooi olie in de pan fruit de gesnipperde ui tot het een beetje glazig is.
  • Vervolgens wordt bloem toegevoegd en zet het vuur laag.
  • Voeg tomatenpuree en bak het even aan, daarna worden in blokjes gesneden wortelen en grondig gewassen en uitgelekte linzen toegevoegd.
  • Voeg water toe en sluit het deksel van de pan. De soep wordt op middelhoog vuur gekookt tot het kookt, en na het koken wordt het op laag vuur gekookt, af en toe roerend, tot de linzen en wortels zacht worden.
  • Nadat de soep gekookt is, wordt deze fijngemalen met een staafmixer.
  • Voeg zwarte peper, zout en eventueel komijn toe en meng. Laat nog 5 minuten koken en haal van het vuur.
  • Als de consistentie te donker is, voeg dan nog wat water toe en kook het nog eventjes door.
  • Neem ondertussen twee eetlepels boter in een kleine pan, verwarm het en voeg een theelepel rode peperpoeder toe en haal het van het vuur.
  • Nadat de linzensoep is geserveerd kan de saus er eventueel overheen worden gegoten.

Ingrediënten kip in de pan

  • 500 gram kipfilet
  • 2 eetlepels olie
  • 1 theelepel tomatenpuree
  • 2 groene paprika’s
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 tomaten
  • Zwarte peper
  • Chili peper
  • Zout
  • 1 glas water

Bereiding kip in de pan

  • Hak het kippenvlees fijn.
  • Snijd de uien, paprika’s en tomaten.
  • Bak de kip op laag vuur, af en toe roerend.
  • Voeg daarna de uien en fijngesneden knoflook toe.
  • Voeg na 1-2 minuten bakken de paprika’s toe.
  • Als de paprika’s gebakken zijn, voeg je de tomaat, tomatenpuree, kruiden en zout toe.
  • Voeg tot slot 1 glas water toe en kook met gesloten deksel tot het vlees gaar is.

Ingrediënten witte rijst

  • 2 glaasjes rijst
  • 2 handjes vermicelli
  • Gekookt water
  • 2 (kippen)bouillonblokjes
  • Olie en eventueel een beetje boter

Bereiding witte rijst

  • De rijst spoelen met water, en even laten staan.
  • In die tussentijd bouillonblokjes toevoegen aan een glas water en laten oplossen.
  • Kook water in de waterkoker.
  • Voeg wat zonnebloemolie toe aan een pan en voeg dan de vermicelli toe.
  • Hou de vermicelli in beweging. Op het moment dat de vermicelli bruin wordt, voeg je de rijst toe.
  • Bak de rijst met de vermicelli even om en om in de pan. Doe daarna de kippenbouillon en het hete water erbij. Het water moet ongeveer een centimeter boven de rijst staan. Even roeren en dan het vuur van je fornuis omlaag.
  • De rijst is klaar als al het vocht is opgenomen. Je hoeft dus niets af te gieten.

Ingrediënten herderssalade

  • 4 tomaten
  • 1 ui of lente-ui
  • 1 theelepel zout
  • 2 groene paprika’s
  • 1 komkommer
  • Peterselie
  • Citroensap
  • Olijfolie

Bereiding herderssalade

  • Snijd eerst de tomaten, ui, paprika en komkommer in kleine stukjes en doe ze in een mengkom.
  • Snijd vervolgens de peterselie fijn en voeg het toe aan de andere ingrediënten.
  • Nadat we de olijfolie en het citroensap van onze salade hebben toegevoegd, mengen we het goed en serveren we het op de serveerschaal. Eet smakelijk.

Ingrediënten şekerpare

  • 125 gram margarine op kamertemperatuur
  • Een half waterglas poedersuiker
  • 3 eetlepels griesmeel
  • 1 ei
  • 2,5 waterglas bloem
  • 1 pakje vanille
  • 1 theelepel bakpoeder
  • Paar hazelnoten

Voor de siroop

  • 2 waterglazen suiker
  • 3 glazen water
  • 4-5 druppels citroensap

Bereiding şekerpare

  • Meng de olie en poedersuiker in de mengkom.
  • Voeg het ei toe en meng opnieuw
  • Voeg beetje bij beetje griesmeel, bakpoeder, vanille en bloem toe om een zacht deeg te krijgen.
  • We breken het deeg in stukken, ter grootte van een walnoot en rollen ze met onze handen.
  • We maken de bovenkant heel licht plat en leggen een hele hazelnoot in het midden.
  • Leg op een ingevette bakplaat.
  • Bak in een voorverwarmde oven op 180 graden gedurende 30 minuten tot het goudbruin is.
  • Voor sorbet doen we water en suiker in een diepe pan en koken we ongeveer 10-15 minuten.
  • Voeg het citroensap toe vlak voor het einde en koken het nog 2-3 minuten door.
  • Laat de gekookte siroop afkoelen.
  • Haal de gebakken şekerpare uit de oven, laat ze 2 minuten staan ​​en giet de warme siroop erover met behulp van een pollepel.

Eet smakelijk!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *