Iftar menu 2023; dag 3
Op de 3e dag staan klaar met onze iftar menusuggesties! Het begin van de heerlijke iftar soep, gevolgd door een gebalanceerd hoofdgerecht en sluiten af met een speciaal koekje. Hopelijk kan het Ramadan menu van vandaag een inspiratie je zijn.
Dag 3
- groentesoep – Sebzeli çorbası
- Kikkererwten met vlees – Etli nohut
- Bulgur pilavı
- Salade met mais – Misirli salatası
- ıslak kurabiye
Ingrediënten groentesoep
- 1 kom broccoli
- 1 wortel
- 1 aardappel
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1,5 kopjes melk
- 1 eetlepel meel
- 2 eetlepels boter
- Een halve theelepel olie
- 1 theelepel zout
- Water (1 glas bouillon)
Bereiding groentesoep
- Schil de ui en wortel en hak deze in grove stukken.
- De knoflook, ui en wortel bakken we in een pan met olie. Als het half gaar is, voegen we de gehakte aardappelen toe en bakken we het nog een beetje aan.
- Voeg voldoende water toe om het te bedekken. Voeg de gesneden broccoli toe en kook de groenten gaar.
- Nadat de groenten goed gekookt zijn, pureren met een staafmixer.
- Bak in een andere pan de bloem en boter. Voeg koude melk en bouillon al roerend toe.
- Voeg de gepureerde groenten toe. Naar smaak zout toevoegen en kook het nog even door.
- Als je bouillon gaat toevoegen, voeg dan minder zout toe. Als de consistentie van de soep dik is, voeg dan wat extra water toe.
Ingrediënten kikkererwten met vlees
- Een halve kilo vlees in kleine stukjes
- 1,5 kopjes gekookte kikkererwten
- Kleine uitjes
- 3 eetlepels olie
- 2 eetlepels tomatenpuree
- Zout
- Chili peper
Bereiding kikkererwten met vlees
- Kook het vlees tot het gaar is.
- Doe de tomatenpuree in een pan met olie en bak deze aan.
- Voeg het gekookte vlees, gekookte kikkererwten en uien toe.
- Voeg de kruiden toe.
- Vervolgens kun je er ongeveer 6 kopjes gekookt water op doen en ze samen nog een beetje koken (10-15 minuten) en dan het vuur uitzetten.
Ingrediënten bulgur rijst
- 1,5 kopjes bulgur
- 3 kopjes kokend water (of kippenbouillon)
- 50 gram boter
- 1,5 theelepel zout
Bereiding bulgur rijst
- Smelt de boter en verwarm het.
- Voeg de bulgur toe en bak al roerend 2-3 minuten.
- Nadat onze bulgur is geroosterd, voeg je water en zout toe.
- Kook de rijst op laag vuur tot het water is opgenomen.
- Nadat de rijst gekookt is, leg je een servet in de pan en laat je het even rusten.
Ingrediënten ıslak kurabiye
- 1 pakje margarine op kamertemperatuur
- 2 eieren
- 1 waterglas suiker
- 3 eetlepels cacao
- 1 pakje bakpoeder
- Bloem (ongeveer 3,5 waterglas)
Voor de siroop
- 1 glas suiker
- 2 glazen water
Voor de topping
- kokosnootrasp
Bereiding ıslak kurabiye
- Voeg alle ingrediënten toe in een kom en mix dit goed door. Het deeg moet niet plakken aan de hand.
- Maak bolletjes ter grootte van een walnoot en rol het in de hand.
- Leg de balletjes op een bakplaat en bak het op 170 graden voor ongeveer 25 minuten.
- Terwijl de koekjes bakken, wordt een glas suiker in 2 glazen water gemengd en gesmolten. We gebruiken de siroop zonder deze te koken.
- Gekookte en hete koekjes worden één voor één gedurende 5 seconden in suikerwater gedompeld en bedekt daarna met kokos.
Heb je de smaak te pakken? Bekijk hier dag 1 en dag 2 van het menu.