Food

Iftar menu 2023; dag 4


Een nieuwe dag en weer een nieuw menu. Gisteren was alweer dag 3 van het iftar menu van 2023. Ook vandaag staat er weer een menu klaar voor de iftar van vanavond of later deze Ramadan.


Dag 4

  • Courgette soep – Kabak çorbasi
  • Aardappelen met gehaktballetjes – Patatesli sulu köfte
  • Akdeniz salatası

Ingrediënten courgette soep

  • 2 groene courgettes
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 eetlepel boter
  • 1 eetlepel olie
  • 4 glazen water
  • Zout, zwarte peper, chilivlokken en munt

Bereiding courgette soep

  • Smelt de boter en olie in een pannetje.
  • Voeg de bloem toe en bak een paar minuten.
  • Voeg al roerend water toe en laat het dan koken.
  • Als het water begint te koken, voeg dan de stukjes gesneden courgette toe en kook tot de courgette zacht wordt.
  • Mix de soep met een staafmixer en voeg de kruiden toe.
  • Serveer eventueel boter over de soep.

Ingrediënten aardappelen met gehaktballetjes

  • 4 middelgrote aardappelen
  • 1 ui
  • 2 wortels
  • 1 kleine kom erwten

Voor de gehaktballen

  • 250 gram mager rundergehakt
  • 1 geraspte ui met sap eruit geperst
  • 1 geraspte knoflook
  • 1 ei
  • 2 eetlepels paneermeel
  • Bloem
  • Zout en peper

Voor de saus

  • 2,5 kopjes heet water
  • 1,5 eetlepels tomatenpuree
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 2 theelepels zout
  • Een halve theelepel olie

Bereiding aardappelen met gehaktballetjes

  • Allereerst worden de ingrediënten voor de gehaktballetjes gekneed, deze rollen we met de hand ter grootte van een knikker en rollen we door de bloem.
  • De olie wordt verwarmd en daar bakken we de ui in aan.
  • Voeg de tomatenpuree hier aan toe en bak het even kort mee.
  • Vervolgens worden de wortels even meegebakken.
  • Daarna wordt er heet water toegevoegd.
  • Als het water kookt, voegen we de aardappelen, erwten en gehaktballetjes er aan toe.
  • Kook de aardappelen tot ze zacht zijn.

Ingrediënten Akdeniz salatası

  • 4 blaadjes sla
  • 4 cherrytomaatjes
  • 2 kleine komkommers
  • 2 lente-uitjes
  • geraspte wortel
  • een handje peterselie
  • 100 gram witte kaas
  • Eventueel olijven
  • Azijn, olijfolie, citroen, granaatappelsiroop, zout

Bereiding Akdeniz salatası

  • Snijd alles in grove stukken.
  • Top het met witte kaas en eventueel olijven.
  • Meng de ingrediënten voor de dressing en sprenkel over de salade.

Enjoy the little things in life. Eet smakelijk!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *