Iftar menu 2023; dag 4
Een nieuwe dag en weer een nieuw menu. Gisteren was alweer dag 3 van het iftar menu van 2023. Ook vandaag staat er weer een menu klaar voor de iftar van vanavond of later deze Ramadan.
Dag 4
- Courgette soep – Kabak çorbasi
- Aardappelen met gehaktballetjes – Patatesli sulu köfte
- Akdeniz salatası
Ingrediënten courgette soep
- 2 groene courgettes
- 2 eetlepels bloem
- 1 eetlepel boter
- 1 eetlepel olie
- 4 glazen water
- Zout, zwarte peper, chilivlokken en munt
Bereiding courgette soep
- Smelt de boter en olie in een pannetje.
- Voeg de bloem toe en bak een paar minuten.
- Voeg al roerend water toe en laat het dan koken.
- Als het water begint te koken, voeg dan de stukjes gesneden courgette toe en kook tot de courgette zacht wordt.
- Mix de soep met een staafmixer en voeg de kruiden toe.
- Serveer eventueel boter over de soep.
Ingrediënten aardappelen met gehaktballetjes
- 4 middelgrote aardappelen
- 1 ui
- 2 wortels
- 1 kleine kom erwten
Voor de gehaktballen
- 250 gram mager rundergehakt
- 1 geraspte ui met sap eruit geperst
- 1 geraspte knoflook
- 1 ei
- 2 eetlepels paneermeel
- Bloem
- Zout en peper
Voor de saus
- 2,5 kopjes heet water
- 1,5 eetlepels tomatenpuree
- 1 theelepel paprikapoeder
- 2 theelepels zout
- Een halve theelepel olie
Bereiding aardappelen met gehaktballetjes
- Allereerst worden de ingrediënten voor de gehaktballetjes gekneed, deze rollen we met de hand ter grootte van een knikker en rollen we door de bloem.
- De olie wordt verwarmd en daar bakken we de ui in aan.
- Voeg de tomatenpuree hier aan toe en bak het even kort mee.
- Vervolgens worden de wortels even meegebakken.
- Daarna wordt er heet water toegevoegd.
- Als het water kookt, voegen we de aardappelen, erwten en gehaktballetjes er aan toe.
- Kook de aardappelen tot ze zacht zijn.
Ingrediënten Akdeniz salatası
- 4 blaadjes sla
- 4 cherrytomaatjes
- 2 kleine komkommers
- 2 lente-uitjes
- geraspte wortel
- een handje peterselie
- 100 gram witte kaas
- Eventueel olijven
- Azijn, olijfolie, citroen, granaatappelsiroop, zout
Bereiding Akdeniz salatası
- Snijd alles in grove stukken.
- Top het met witte kaas en eventueel olijven.
- Meng de ingrediënten voor de dressing en sprenkel over de salade.
Enjoy the little things in life. Eet smakelijk!