Food

Iftar menu 2023; dag 6


Langzaamaan gaat de eerste week van de Ramadan voorbij en zo ook het iftar menu van 2023. Nog steeds draaien we op volle toeren om de tafel voor de iftar te dekken. Vanavond witte bonen met rijst en kleine groenteburgertjes.


Wanneer je een hele dag niet mag en drinken, heb je natuurlijk niet erg veel zin om de hele dag in de keuken te staan. Dus vandaag een lekker makkelijk recept, die niet te veel tijd in beslag neemt.

Dag 6

  • Witte bonen in tomatensaus – kuru fasulye
  • Witte rijst – pirinç pilavı (de ingrediënten en bereiding kun je vinden op dag 2).
  • Courgette/wortel köfte – mücver

Ingrediënten witte bonen in tomatensaus

  • 2 kopjes witte bonen
  • 1 ui
  • 1 groene paprika
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 4 eetlepels olie
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 1 theelepel rode chilipoeder
  • 1 theelepel komijn

Bereiding witte bonen in tomatensaus

  • Snij de ui en paprika klein en bak ze aan in de olie.
  • Voeg tomatenpuree er aan toe en bak het nog even door.
  • Voeg vervolgens de voorgekookte witte bonen er aan toe en bak ze een paar minuten mee.
  • Na ongeveer 3 minuten kun je de kruiden en het water toevoegen, net tot boven de bonen.
  • Zet het vuur hoog, totdat het water kookt. Daarna op laag vuur door laten koken.
  • Wanneer de bonen zacht zijn, is het klaar.

Ingrediënten mücver

  • 3 eieren
  • 2 courgette
  • 2 wortels
  • Een half glas meel
  • 2-3 lente-uitjes
  • Half bosje peterselie
  • 3 takjes dille
  • Zout
  • Zwarte peper
  • Chilivlokken

Bereiding mücver

  • Schil de wortels en rasp deze dan samen met de courgettes in een kom.
  • Snijd de groene ui, peterselie en dille in kleine stukjes.
  • Doe de eieren in een diepe kom, voeg bloem, zout, peper en chilivlokken toe en klop dit tot een gladde massa.
  • Knijp vervolgens de courgette/wortel mix goed uit en voeg dit toe aan het ei mengsel, samen met de dille, peterselie en ui.
  • Doe olie in de pan en leg steeds kleine hoopjes er in. (wij doen dit met een normale eetlepel, groter kan natuurlijk ook).
  • Bak de mücver aan beide kanten bruin en laat ze dan uitlekken op een bordje met keukenpapier.
  • Serveer met een beetje yoghurt.
  • Mücver kan zowel warm als koud gegeten worden.

Ons iftar menu 2023 van vandaag was makkelijk en simpel. Morgen proberen we iets nieuws!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *