Lifestyle

Insiders tips van locals in Alanya: Melanie

Misschien kom je al jaren op vakantie naar Alanya en ken je de stad op je duimpje, kijk even naar de onderstaande insiders tips van onze local Melanie. Zij geeft een paar van haar leuke, en voor jullie misschien onbekende, plekjes prijs.

Even voorstellen

In augustus 2010 ben ik met twee vrienden op vakantie gegaan naar Alanya. Een van de eerste dagen hadden we een raftingtour geboekt. Ik zat helemaal voorin in de bus en toen stapte hij in, mijn toekomstige man. Hij had een lekker kleurtje en zijn blauwe ogen knalde eruit. Dat vond ik wel wat natuurlijk!

Die avond gingen we stappen en vanaf dat moment hebben we elke avond, wanneer hij vrij was, tijd met elkaar doorgebracht.
Toen ik weer terug ging naar Nederland hebben we gezegd dat we hier beide voor wilden gaan en zo heb ik 16 maanden lang heen en weer gereisd om af en toe bij hem te kunnen zijn. Hij is toentertijd één keer naar Nederland geweest, omdat het erg lastig was om een visum te krijgen.

Eind 2011 heb ik mijn spullen in Nederland gepakt, ben ik naar Turkije geëmigreerd en een week later waren we getrouwd. Nu inmiddels 6,5 jaar later en 2 kindjes rijker. Het was niet altijd even makkelijk, omdat mijn man vrijwel altijd werkt. Toch had ik het niet anders gewild. Ik hou van dit land en van Alanya!

Ev Restaurant

Ik vind dit restaurant een super gezellige, knusse sfeer hebben. Er is elke avond live muziek en het eten is er goed.

Manima Restaurant

In de haven van Alanya kun je heerlijk eten. Daarbij heb je ook nog eens een prachtig uitzicht. Over het algemeen kun je overal in de haven wel goed eten, maar ik zit dan toch het liefste bij Manima. Ze hebben een goede service en het eten is er heerlijk!

Flash Restaurant

Wanneer je dit restaurant ziet, denk je niet meteen van “wow dit restaurant ziet er luxe uit, laten we hier gaan zitten”. Maar als je graag wat Turkse gerechten wilt proberen, moet je dit restaurant zeker een kans geven. Je krijgt er overheerlijk ‘lavaş’ brood met smeerseltjes vooraf en als afsluiter een lekker Turks theetje.

Dimçayı; Kervansaray

Ik vind deze plek zo fijn! De gezellige hutjes aan en op de rivier. Ik kom er eigenlijk veel te weinig! Er zijn veel verschillende restaurantjes waar je kunt zitten, maar ik vind het fijn als er een zwembad bij is. De rivier is lekker verkoelend, maar om er een duik in te nemen is voor mij net even te koud.

Ulaş Beach

Dit is een plek voor de echte locals. Ik moet zeggen dat ik er al een paar jaar niet ben geweest. Dus misschien is er het een en ander veranderd.

Een paar jaar geleden kwam ik er nog regelmatig. Ik vond het altijd een zeer gezellig plekje. Er zijn allemaal barbecues en picknick tafels vlak aan het strand. Je neemt gewoon een tas vol lekkere dingen mee, gezellig met vrienden of familie barbecueën en smullen maar. Na het eten kun je genieten van een verfrissende duik in de zee.

Extra tip: De berg en het kasteel

Dit is natuurlijk niet te missen, maar toch wil ik deze tip nog even meegeven. In alle jaren dat ik hier woon, ben ik zelf nog nooit echt binnen de muren van het kasteel geweest. Dit is ook helemaal niet nodig, want er is zoveel leuks er om heen te zien.

Wanneer je een wandeling naar boven maakt, of juist met de taxi of de kabelbaan omhoog en dan wandelend naar beneden, kom je van alles tegen. Bijvoorbeeld kleine straatjes waar de locale bevolking spulletjes proberen te verkopen. En ga eens tijdens zonsondergang, dat is zo’n mooi gezicht. Alleen al voor het uitzicht zou ik er elke dag wel willen komen!

Heb jij insiders tips die je graag wilt delen? Stuur ons een berichtje en wie weet kunnen er binnenkort andere mensen genieten van jouw leuk plekjes!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.