Personal

Mijn babyboy; Mijn regenboogbaby

Ik heb er lang over nagedacht of ik dit verhaal over mijn regenboogbaby zou delen, aangezien hij al acht maanden is, maar heb toch besloten het te doen.

Wat is een regenboogbaby eigenlijk?

Een regenboogbaby is een baby, die kort na het verlies van een vorige baby, als gevolg van een afgebroken zwangerschap, miskraam of doodgeboorte, wordt geboren. Het gezegde is; na regen komt zonneschijn. Hier wordt dus mee bedoeld dat na een zware periode er dus ook weer een lichtpuntje kan komen: Een regenboogbaby!

Mijn verlies

In de zomer van 2017 had ik een positieve zwangerschapstest in mijn handen. Totaal niet gepland, maar hartstikke welkom. Helaas mocht dit niet zo zijn. Bij de 12 weken echo zag mijn gynaecoloog een ongewone ontwikkeling en werd ik doorverwezen naar een specialist. De specialist bevestigde de bevindingen van mijn gynaecoloog en gaf het een naam: Osteogenesis Imperfecta (OI).

Osteogenesis Imperfecta (OI) is een genetische aandoening waarbij de botten snel breken. Beter bekend als de ‘broze botten ziekte’.

Aangezien deze genetische aandoening niet in onze families voorkomt, zou de baby komen te overlijden in mijn buik, tijdens de bevalling of binnen een jaar na de bevalling. Het was dus gewoon een fout, een mutatie, tijdens de ontwikkeling van de vrucht.

Ik had dus eigenlijk al vrij snel besloten dat ik het weg wilde laten halen. Hoe moeilijk het ook was, want dit kindje was zo gewenst.

Mijn zonnestraaltje

Een jaar later, op de dag dat ik ons kindje weg heb laten halen, kwam ik er achter dat ik zwanger was. Hoe mooi! In het begin van de zwangerschap was ik echt onwijs bang. Bang dat het misschien weer fout zou gaan, bang voor weer een teleurstelling. Gelukkig zag alles er goed uit en kon ik wat meer ontspannen.

Vanaf het moment dat hij kon lachen, is hij niet hier niet meer mee gestopt! Hij is echt mijn zonnestraaltje, mijn regenboogbaby!

Wie heeft er ook een regenboogbaby? Of heeft ook zoiets meegemaakt? En hoe heb jij dit verwerkt?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.