Activiteiten,  Alanya Guide

Must do; Een tochtje in de kabelbaan

Misschien heeft nog niet iedereen het gehoord, maar er is een kabelbaan in Alanya. Sinds oktober 2017 kun je, naast de berg op lopen of met de auto, ook met de kabelbaan omhoog. En wat een ervaring is dat. Dat het uitzicht schitterend is, wisten we al. Maar van het uitzicht genieten vanuit de kabelbaan is iets nieuws.

Uiteraard moesten wij (ikzelf, mijn man, onze kinderen en mijn moeder) dat zelf ook uitproberen. Het was op een zonnige dag in Alanya. De perfecte dag voor een ritje in de kabelbaan. Eerst snel kaartjes gehaald. Voor een retourtje betaal je 18 Lira per persoon en de kinderen waren zelfs gratis! (We zijn en blijven Nederlanders hè 😉 )

Vol spanning stonden wij, voornamelijk mijn dochters, te wachten op ons karretje. Eenmaal binnen kun je heerlijk zitten op een van de twee bankjes en genieten van het uitzicht. Dat hebben wij ook zeer zeker gedaan! Je weet gewoon niet waar je moet kijken, kijk je naar de zee, naar de berg of naar alles wat steeds kleiner wordt onder je. Het maakt niet uit waar je naar kijkt, want alles is geweldig.

Na een ritje van zo’n drie minuten sta je boven op de berg. Ook weer zo’n schitterend uitzicht. Alleen vanaf hier zie je de andere kant van de berg. Als je nu denkt dat dit het was heb je het mis. Voor je ligt een grote trap te wachten die je verder naar het kasteel brengt. Vergeet ondertussen niet te genieten van de prachtige omgeving. En vooral die fotomomentjes niet :).

Eenmaal boven kom je ogen te kort. Alles om je heen ademt geschiedenis uit. Enkele voorbeelden van wat er te vinden is, zijn oude huizen, een begraafplaats en een moskee. Gelukkig staan er ook informatie borden, zodat je ook weet wat je ziet.

Naast al dat lopen moesten ook de beentjes even worden ontzien. Dus dit vroeg voor een pitstop. Wij zagen een leuk restaurantje, met een klein speeltuintje voor de kinderen, en hebben hier even wat gedronken.

Na onze pauze zijn wij weer terug gegaan naar de kabelbaan, want we hadden al een hele tijd rondgelopen en de kinderen waren het wel zat. Het fijne is wel dat je jezelf hier een hele middag makkelijk kunt vermaken. In onze rit naar beneden hebben wij weer genoten van het uitzicht en dat gaat volgens mij ook nooit vervelen.

Niet vergeten

Dus ben je in Alanya of in de buurt van Alanya. Neem zeker een ritje in de kabelbaan. Het is een hele nieuwe ervaring en zeker de moeite waard! Vergeet geen goede schoenen aan te doen voor de wandeling boven in het kasteel.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *