Travel

Must see: Antalya Expo 2016 “Bloemen & Kinderen”

Voor iedereen die in de regio Antalya woont of op vakantie gaat, is de Antalya Expo 2016 zeker weten een dagtripje waard! Uiteraard ook voor de mensen buiten de regio, maar houdt er rekening mee dat je een volle dag nodig hebt om alles op het gemakje te bekijken.

Toen ik hoorde dat er een expo in Antalya kwam, kon ik niet wachten om te gaan. Het is toch een speciale gebeurtenis, een expo in de buurt. Aan de andere kant was ik een beetje sceptisch of het wel echt zo mooi en geweldig zou zijn, als was beloofd. En ik moet jullie nu meteen al zeggen: Ja, dat was het zeker!

Om het geheel een beetje overzichtelijk te houden, volgen hier mijn 3 hoogtepunten van de Expo;

Science center
Het science center is leuk voor jong en oud. Het is niet alleen kijken en leren, maar je kunt er zelf ook aan de slag. Dit moet je echt ervaren! Mijn favorieten waren:

Het menselijk lichaam. Er ligt een pop onder een scanner, die je heen en weer door de scanner kunt doen en op het beeldscherm zie je de binnenkant van de mens. Via het beeldscherm zijn er uit een aantal opties te kiezen wat je precies wilt zien, bijvoorbeeld de bloedsomloop of de spieren. Heel erg interessant!

Reliëfkaart. Wat ook erg leuk is, vooral voor de kinderen, is een bak met zand waar een reliëfkaart op geprojecteerd is. Door met het zand te spelen ontstaat er land met bergen of zeeën. Erg leuk en leerzaam voor kinderen!

Kindereiland
De naam zegt het al; een eiland voor kinderen. Hier staan een aantal stands waar de kinderen zich prima kunnen vermaken. Zo kunnen ze er verven, kleuren, muziek maken, vliegers maken en nog veel meer. Bij elke stand is begeleiding aanwezig. Let wel op: Niet alle stands zijn voor alle leeftijden.

Naast de stands lopen er ook levensgrote poppen rond. Leuk om mee op de foto te gaan. En wat is nou leuker om dat geschminkt te doen.

Landentuinen
Op de Expo kun je veel landen terugvinden, die elk hun eigen stukje tuin hebben toebedeeld gekregen. Je komt er ogen tekort; enorme bouwwerken van bloemen en groen steken er trots boven uit.

In de Nederlandse tuin – hoe kan het ook anders – staan de beroemde Hollandse koeien. En over welk land zou ik het hebben, wanneer ik een tafereel van hardwerkende arbeiders in een rijsteveld omschrijf..?

Sommige kunstwerken zijn echte showstoppers. Een van mijn favoriete was toch wel de herder met zijn kudde. Zo groot en zo mooi! Ook de wilde dieren, zoals de leeuw en de olifant waren fantastisch. Ik heb zelfs holbewoners en mammoets gezien!

Een goede tip: Zorg voor een goede camera en voldoende geheugen! Zou toch zonde zijn als je iets van dit moois niet kon vastleggen.

Meer te zien

Uiteraard is er nog veel meer te doen en te zien. Tegen extra betaling worden er zelfs concerten en optredens gegeven van nationale en internationale sterren. Dus houd de evenementenkalender in de gaten.

Voor iedereen die gaat, alvast veel plezier gewenst!

Meer informatie over de Expo

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: