Expat life,  Het leven van

Optimaal genieten van de lentezon in Turkije

De eerste zonnestralen hebben we ondertussen wel gezien, maar de temperatuur is nu ook zeer aangenaam. En nu de thermometer boven de 20 graden Celsius uitkomt in Alanya, is het tijd om optimaal te genieten van het heerlijke lentezonnetje.

Dus verstop je niet langer en ga lekker naar buiten! Om even ons geheugen weer op te frissen; 5 tips om optimaal te genieten van de lentezon in Turkije:

1. Vroeg opstaan
Wanneer je ’s morgens vroeg opstaat, ontdek je al snel de eerste tekenen van de lente. Je hoort de vogeltjes fluiten, en in ons geval ook de haan kraaien. Wat je vooral in de vroege ochtend kunt ruiken, is die heerlijke lente geur. Wat doe je dan ’s morgens vroeg? Maak een lekkere ochtendwandeling langs of op het strand, ga sporten bij een van de vele toestellen die je overal in de stad kunt vinden, doe aan yoga of lees een boekje op het balkon onder het genot van een kopje thee of koffie. Vergeet niet dat het ’s morgens vroeg nog verraderlijk fris kan zijn!

2. Bye bye, lange kleding
Elk jaar is het weer een heerlijk moment wanneer je naar buiten kunt gaan zonder jas. Een gevoel van vrijheid. Geen sjaals en truien meer aan. Gewoon lekker makkelijk een t-shirtje. Afgelopen winter hebben we niet eens onze winterjassen aangehad, maar toch blijft het een heerlijk gevoel dat die nu in de kast kan blijven.

3. Buiten eten
Het buiten leven is begonnen en hierbij ook het buiten eten. Buiten eten geeft altijd een heerlijk zomers gevoel en de zon zorgt ook nog eens voor een positieve vibe. De zon geeft je energie en maakt je creatief. Dus laat je eens lekker gaan in de keuken 🙂

4. Picknicken
Wat is er nou leuker dan eens samen te gaan picknicken. Ga ergens in een park zitten of lekker met de billen in het zand. Neem een grote gevulde picknickmand mee en denk eens niet aan werk of het huishouden. Gewoon even genieten en languit in het gras of op het strand liggen. Deze uurtjes zijn onbetaalbaar.

5. Stedentripje in Turkije
Wanneer je aan een stedentrip denkt, hoef je niet meteen het land uit. Waarom niet gewoon een stedentripje in Turkije. Kies een stad waar je nog nooit bent geweest en laat je verrassen. Je kunt van te voren al het een en ander over de stad lezen op internet. Slenter met dit mooie weer door de winkelstraatjes en neem een lekker drankje op een terrasje.

Wat ga jij doen met het lekkere weer?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *