Food

Stroop van de Johannesbroodvrucht, oftewel keçi boynuzu pekmezi

In de stroop, die gemaakt wordt van de vrucht van Johannesbrood, zit een stof die grote voordelen heeft voor de gezondheid. Het is daarom ook niet voor niks dat het in veel landen wordt gebruikt als traditioneel medicijn.

Voordelen van Keçi boynuzu pekmezi

Er wordt gezegd dat je iedere dag in de ochtend een eetlepel stroop moet nemen. Dit heeft een groot effect op meerdere aspecten in het lichaam.

Wanneer je de stroop regelmatig consumeert, blijft de huid gezond. Dus het minimaliseert de verouderingseffecten van de huid en geeft de huid een gezond uiterlijk.

De stroop heeft een zeer lage caloriewaarde, omdat het een kleine hoeveelheid vet bevat.

Het biedt verbetering tegen gastritis en darmziekten. Het helpt zeer goed tegen een opgeblazen gevoel. En het biedt ook bescherming aan het lichaam bij long-, lever- en bloeddrukziekten.

Daarnaast heeft het een positief effect wanneer je griep hebt, hoest of kortademig bent. Het is rijk aan calcium, ijzer, natrium en vitamines A, B, B2, B3, D en E.

Er wordt overigens wel gewaarschuwd voor mensen die diabetes hebben om deze stroop niet te consumeren. De stroop geeft je een lang gevoel van verzadigd te zijn na consumptie.

Nadelen van Keçi boynuzu pekmezi

Naast alle goede voordelen zijn er natuurlijk ook altijd wat nadelen. Hier kunnen sommige mensen last van krijgen.

Johannesbroodstroop kan bij sommige mensen een allergische reactie veroorzaken. Eigenlijk komt dit maar zelden voor. Naast een allergische reactie kun je ook last krijgen van diarree, misselijkheid en/of braken.

De stroop is vrij zoet en daarom wordt ook geadviseerd om het niet te consumeren wanneer je diabetes hebt.

Ook wanneer je zwanger bent, wordt geadviseerd om de inname zo minimaal mogelijk te houden.

Tahin – Pekmez combinatie

In Turkije wordt pekmez vaak gegeten in combinatie met tahin, sesampasta. Deze twee ingredienten worden door elkaar gemengd en klaar om er brood in te dippen. De smaak van tahin-pekmez heeft wat weg van pindakaas.

Gebruik jij pekmez op deze manier?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.