Ontdek Turkije,  Praktische informatie

Turkije versus Nederland; Wat zijn de verschillen


Twee Nederlandse dames die het Nederlandse leven hebben verruild voor het mooie Turkije. Hoe langer wij hier zijn, hoe meer verschillen wij ontdekken tussen Turkije en Nederland, maar nog meer tussen Turken en Nederlanders. Hoe leuk is het om een versus editie te maken over deze verschillen.


Geloof

Het grootste verschil tussen Turkije en Nederland, feitelijk, is natuurlijk het geloof. Volgens statistieken is rond de 96% islamitisch, terwijl van de gehele bevolking maar 0,9% helemaal niet gelooft. Uiteraard is de manieren van geloven verschillend, en is niet iedereen even pragmatisch. Maar zullen we dit nu eens voor de gein vergelijken met Nederland? Schrik niet, maar daar hangt ongeveer 55% geen geloof aan.

Individualisme

Op dit vlak zijn er grote verschillen tussen Nederland en Turkije. Nederlanders zijn zeer individualistisch ingesteld, terwijl er bij Turken hier helemaal geen sprake van is. In Turkije is het zorgen voor je naasten heel belangrijk, terwijl er in Nederland toch vaak de gedachte heerst van ‘niet mijn zorg’.

Tempo

Het leven in Turkije gaat een stuk langzamer dan in Nederland. In Nederland moet alles snel, snel. Heb je geen tijd om bij te komen, de tijd is schaars. In Turkije nemen ze net even wat extra tijd voor elkaar, doen ze in ieder geval moeite om elkaar vaker te zien.

Eetgewoontes

Het grootste verschil zijn toch de eetmomenten in Turkije. In Nederland maak je vaak bij het ontbijt even snel een broodje hagelslag klaar, maar in Turkije niet. Zelfs simpel thuis eten is er niet bij. Brood, omelet, jam, Nutella, gebakken worstjes, gebakken hartige broodjes etc. Ditzelfde geldt voor de lunch, en eigenlijk ook voor het avondeten. Het is eigenlijk heel mooi, aangezien je echt tijd maakt om te eten, maar vooral tijd maakt om even een rustmoment met de familie te pakken. Even samen zijn.

Uiteraard zijn er nog veel meer verschillen tussen Turkije en Nederland. Hoe leuk is het om met elkaar de verschillen te ontdekken. Dus heb jij nog leuke verschillen, laat het ons weten! Lees hier alvast deel 2!

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *