Personal

Verliefd worden op een local in het buitenland

Verliefd worden op een local in het buitenland. Hoe ben ik verliefd geworden op een local in het buitenland? En waarom? Was het liefde op het eerste gezicht? Lees hier alle ins en outs over onze eerste ontmoeting en hoe het zich heeft ontwikkeld tot het moment dat ik emigreerde naar Turkije.

Het was augustus 2002 dat ik voor het eerst mijn nu-echtgenoot zag.

Ik was 17 jaar oud en we gingen met het gezin en vrienden een maandje op vakantie naar Turkije. Ik was helemaal niet op zoek naar een vakantievriendje, laat staan echte liefde. Gewoon een lekkere relax vakantie. Maar niets is wat het lijkt!

Meteen de eerste avond zag ik hem al staan. Hij werkte in een restaurant, waar wij die avond gingen eten. Ik was op slag verliefd! De hele tijd hield ik hem in de gaten en zag dat hij ook naar mij keek.

De dagen die volgden, gingen wij steeds in hetzelfde restaurant eten. 1. Omdat er niet veel andere opties waren en 2. Omdat het er gewoon onwijs gezellig was! We zaten er tot diep in de nacht, met andere Nederlanders plezier te maken.

Na 2 weken durfde ik de stap te zetten om hem uit te nodigen om de volgende dag naar het strand te komen. Allebei onwijs verlegen, maar hij had beloofd te komen. En inderdaad hij kwam! Op het strand hebben we eindelijk eens een goed gesprek kunnen hebben en kwam ik er achter dat hij ouder was dan dat hij leek.

De laatste 2 weken van mijn vakantie waren we onafscheidelijk.

Overdag, wanneer hij niet hoefde te werken, kwam hij naar het strand en ’s avonds was ik bij hem in het restaurant. Het is zo gek dat je zo veel kunt voelen voor iemand die je eigenlijk maar net kent.

Toen het weer tijd was om naar Nederland te gaan, kreeg ik meteen al een smsje van hem met de tekst: Ik mis je nu al!

We waren helemaal in love!

Ik zat toen nog op de middelbare school en ik kon pas weer in de meivakantie naar Turkije toe. Dat wachten duurde lang! We hadden ondertussen contact via smsjes en msn messenger.

Het was meivakantie. Eindelijk! Weer heerlijk 2 weken naar Turkije toe. Ik was helemaal verbaasd dat hij mij kwam ophalen van het vliegveld. Deze 2 weken hebben we samen doorgebracht en gingen veel te snel voorbij. Helaas!

Na anderhalf jaar trok ik het gemis van hem niet meer.

Ik zat op school en hij kon niet makkelijk naar Nederland komen. Dus heb ik besloten om de relatie te beëindigen. We waren er beide kapot van, maar vonden dat op dat moment het beste. Lastig was het zeker, want wanneer ik in Turkije was, zagen we elkaar toch. Awkward!

Toch kon ik hem niet vergeten en na 5 jaar heb ik de stoute schoenen weer aangetrokken en hem een smsje gestuurd. Zo kwamen we weer langzaam aan de ‘praat’. Hij vroeg mij of ik een fles alcohol mee kon nemen voor hem, wanneer ik weer naar Turkije kwam.

Zo gezegd, zo gedaan.

Ik bracht de fles alcohol naar zijn werk, want hij zei dat hij moest werken. Precies op het moment dat ik er was, was hij net naar huis gegaan om te douchen. Eigenlijk was dat wel fijn, want mijn hart bonsde in mijn keel bij de gedachten dat ik weer met hem zou praten. Heb hem maar een smsje gestuurd, dat de fles alcohol op zijn werk stond en dat ik het wel jammer vond dat ik hem niet had gezien. Ik kreeg later een smsje terug met een uitnodiging om elkaar die avond te zien!

Hij was zo nerveus en ik vond het zo schattig.

Normaal was hij nooit zo van het praten. Juist verlegen en de kat uit de boom kijken. Onderweg naar de discotheek praatte hij honderd uit, er was geen speld tussen te krijgen. Dus ik liet het maar gaan. Na deze geweldige avond in juli 2008 hebben we besloten er weer voor te gaan.

In september dat jaar ben ik nog eens een weekje geweest om te kijken hoe het ‘echte’ leven daar zou zijn, want ik wist dat als ik samen met hem wilde zijn, ik zou moeten emigreren. Die week beviel mij eigenlijk prima.

In december 2008 heb ik mijn boeltje bij elkaar gepakt en ben ik mijn liefde achter na gereisd. En ik kan je vertellen dat ik er, tot op de dag van vandaag, geen moment spijt van heb gehad!

Wil je graag meer weten over mijn emigratie en mijn ervaringen als een emigrant sinds ik ben verhuisd naar Turkije? Lees hier meer over de nadelen van emigreren.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.