Expat life,  Het leven van

Voorkom diefstal op het strand

Het is eindelijk vakantie en je ligt heerlijk op het strand. Na een verfrissende duik in de zee kom je er achter dat er wat spullen missen uit jouw tas. Balen! Iedereen is er bang voor. Dus voorkom diefstal op het strand en lees de volgende handige tips.

Tip 1: Lege zonnebrandfles
Gebruik een oude zonnebrandfles en maak deze helemaal schoon. Maak in het midden van de fles een opening. Nu kun je makkelijk en veilig jouw waardevolle spullen opbergen.

Tip 2: Oude lippenbalsems
Vanaf nu af aan bewaar je de oude lippenbalsems of labello’s. Hierin kun je heel makkelijk papiergeld bewaren. Rol ze op en stop ze in het lege buisje.

Tip 3: Luiers
Rol jouw waardevolle spullen op in een luier! Hele handige truc om dieven mee te foppen, want niemand zal ooit in een opgerolde luier gaan kijken. Stel je voor dat er wat anders in zit 😉 Dus wanneer je geen baby in huis hebt, rij even langs de supermarkt voor een pak luiers.

Tip 4: Alarm
Er zijn speciale alarmen te koop voor tassen. Deze werken door middel van een bewegingssensor. Wanneer iemand jouw tas aanraakt of verplaatst, gaat er een alarm af. De dief zal van schrik jouw tas laten liggen en er als een haas vandoor gaan. Het alarm is zeer makkelijk uit te zetten door een code in te voeren.

Tip 5: Shifts
Ga omstebeurt of in groepjes zwemmen. Zo is er altijd wel iemand die de spullen bewaakt. Het is misschien minder gezellig, maar zo weet je wel zeker dat er niks wordt gepikt.

Hoe doe je dit wanneer je alleen op vakantie bent? Zorg dat je nieuwe vrienden maakt, die op jouw spullen kunnen letten wanneer je even het water in duikt.

Bonustip

Flirt met de lifeguard of barman. Zij vinden het vast niet erg om een oogje in het zeil te houden, zodat jij even de zee in gaat. Vergeet hem niet te bedanken met een drankje na afloop 😉

Hebben jullie nog meer handige tips? Laat het weten in een reactie! Zodat iedereen deze zomer zijn spullen kan achterlaten voor een frisse duik!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *