Antalya,  Bestemmingen,  Ontdek Turkije

Watervallen in regio Antalya


Dat de regio Antalya ligt in een schitterende groene omgeving is algemeen bekend, maar wist je ook dat er enkele watervallen te vinden zijn? En wat is er nu fijner dan het hypnotiserende geluid van kletterend water.


Düden şelalesi

De watervallen van Duden zijn echt schitterend, deze liggen op ongeveer tien kilometer van het centrum van Antalya. Bij de ‘bovenste’ waterval maakt het water een vrije val van bijna 28 meter hoogte.

Sinds 1992 is het uitgeroepen tot een beschermd gebied en kun je er naar hartenlust heerlijk wandelen. In het park bevinden zich picknicktafels, waar je onder het genot van een lekker broodje kunt genieten van het geluid van de kletterende watervallen.

Wat misschien nog wel de grootste attractie is, is de grot die achter de waterval verschuilt zit. Je kunt deze grot bezoeken en de waterval eens vanaf de andere kant bekijken.

De ‘onderste’ waterval kun je het beste bezichtigen vanaf zee. In de haven van Antalya worden boottochten naar deze waterval georganiseerd. Het is een indrukwekkend gezicht, want het water stort vanaf 40 meter in zee.

Kurşunlu şelalesi

Op ongeveer 40 kilometer ten noordoosten van het centrum van Antalya bevindt zich de Kurşunlu waterval. Deze is een stuk kleiner dan de Düden waterval, maar het natuurgebied eromheen is vele malen mooier.

Het gebied is 33 hectaren groot. Ook als het gaat om flora en fauna word je niet teleurgesteld. In het gebied kun je onder andere vossen, vleermuizen, eekhoorns, konijnen, waterschildpadden en duiven zien.

Door de waterval is er een klein meertje ontstaan in meerdere etappes en deze worden omringd door pijnbomen. Wanneer je de hele route wilt volgen, ben je ongeveer 45 minuten onderweg.

De beste tijd om de waterval te bezoeken, is in het voor- en najaar, dan is de waterval op zijn krachtigst.

Manavgat şelalesi

Op drie kilometer ten noorden van Side ligt de Manavgat waterval. Bij deze waterval is het niet zo dat het water van grote hoogte naar beneden valt, maar het is juist erg breed. Het water stroomt krachtig naar beneden, wat voor prachtige witte schuimkoppen zorgt.

Rondom de waterval zijn er diverse restaurants waar je heerlijk kunt vertoeven, maar wees niet bang om natte voeten te halen. Ook zijn er wat kraampjes en winkeltjes te vinden, waar je leuke souvenirs kunt kopen.

Wie is er al eens naar een van de hierboven beschreven watervallen geweest? En wat vond je daar van?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *