Personal

Zes maanden mama van drie

De afgelopen maanden heb ik vaak de vraag gekregen hoe het nu gaat met drie kleine kinderen in huis.

Nu ik het bloggen langzaamaan weer probeer op te pakken, want ja kleine kinderen werken niet altijd mee, leek het mij leuk om deze vraag te beantwoorden.

De eerste twee maanden

Al het begin is moeilijk. Dus hier ook! Het wennen aan weer een baby is huis ging best soepel. Mijn meiden waren onwijs lief voor hem en wilden graag helpen.

Het was toen zomervakantie en mijn man was gewoon hele dagen aan het werk. Gelukkig konden de meiden af en toe naar familie toe en zwemmen met nichtjes!

Ook kwam mijn moeder op bezoek om haar eerste kleinzoon te bewonderen. En hebben wij, vooral ik, genoten van haar aanwezigheid! Helaas kwam aan dat bezoek ook weer een eind en mocht ik alles zelf weer opknappen.

Maand twee tot vier

Aan de zomervakantie kwam ook een eind en moesten de meiden naar school. De eerste twee weken was het met de kleine echt even wennen om in een bepaald ritme te komen, maar toen wij daar eenmaal aan gewend waren, ging het ons zeer soepel af.

Eerst de meiden naar school brengen en daarna meteen boodschappen meenemen. Soms gingen we bij mijn man langs op het strand.

Maand vier tot zes

Aangezien mijn man seizoenswerk doet, afgelopen jaar dus op het strand, is hij in de winter vrij. De afgelopen maanden heeft hij de meiden naar school gebracht en kan ik thuis een beetje aan de slag, waaronder dus mijn blog.

Helaas lukt dit niet altijd. Juist wanneer ik denk dat we een soort van ritme hebben, gaat het weer helemaal mis. ‘Go with the flow’ is nu mijn motto. Het is zoals het is. Een baby heeft zijn eigen regels. Met mijn meiden is het ook goed gekomen. Dus we houden hoop. En ik houd jullie op de hoogte.

 
Wie heeft er ook drie wondertjes? Hoe ging het eerste half jaar bij jou er aan toe?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.