Personal

Zwangerschapsupdate #3; 36 weken

Gisteren was het weer zover! Ik mocht langs de dokter om onze babyboy te bewonderen. Het was alweer een maand geleden. En natuurlijk om te kijken of alles nog gaat volgens plan. Gelukkig was dit het geval.

Afspraak bij de gynaecoloog

Als eerste werd mijn bloeddruk gecontroleerd en deze was, zoals altijd, prima. Daarna moest ik op de weegschaal gaan staan. Dit blijft toch altijd een spannend momentje. Je weet dat je aankomt, maar het liefst houd je dit zo laag mogelijk, aangezien je het er ook weer allemaal af moet zien te krijgen. Gelukkig viel de schade mee en was het tot nu toe maar 5,6 kilo.

Toen was het eindelijk tijd om een echo te maken. Het hoofdje ligt naar beneden en is al ingedaald. Dat wist ik eigenlijk al, want ik voel hem in mijn heupen hangen. De gynaecoloog probeerde nog zijn gezichtje te laten zien, maar helaas was die verstopt. Bij de metingen kwam naar voren dat hij ongeveer tien dagen voorloopt en 3200 gram weegt. Het is natuurlijk een schatting dus zeker weten doe je het pas na de bevalling. Verder zag alles er goed uit. Ik moet goed de bewegingen in de gaten houden en bellen als ik denk dat het minder wordt.

Over twee weken moet ik weer terug komen voor controle en dan gaan we bespreken hoe en wat. Ik wil in ieder geval een natuurlijke bevalling, iets wat hier in Turkije niet veel voorkomt, en de gynaecoloog is er gelukkig ook een voorstander van. Hij liet wel weten dat de baby niet veel groter moet worden dan vier kilo, omdat het anders een zware bevalling zou worden voor de baby, en voor mij ook. Dus de volgende controle wordt spannend. Ik ben 28 juli uitgerekend en de baby wordt in ieder geval deze maand geboren, maar misschien wilt hij mij niet langer laten doorlopen en worden de weeën wel eerder opgewekt. Het is gewoon afwachten.

Hoe gaat het nu met mij?

Ik heb het zwaar. Ik ben snel moe, ondanks dat ik al niet veel doe op een dag. Gelukkig heb ik nu wel minder last van mijn rug en ik denk dat het komt doordat de baby al is ingedaald. Ook bukken is steeds lastiger. Gelukkig draag ik nu alleen maar slipper, waardoor ik geen veters hoef te strikken. En wanneer er iets van de grond geraapt moet worden, heb ik twee fantastische hulpjes. Ook voel ik dat de bevalling er bijna aan komt. Ik heb steeds meer last van buik- en rugkrampjes. Dus ik moet nog even volhouden, het eind is in zicht. En zoals ze zeggen: “De laatste loodjes wegen het zwaarst”.

 
Blijf op de hoogte van mijn laatste loodjes door deze blog in de gaten te houden. Binnenkort meer!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.